Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Όλα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών...

Δεν έθεσε θέμα εκλογών ο πρωθυπουργός. Οικουμενική ζήτησε ο Καρατζαφέρης. Αρνήθηκε ο Σαμαράς. Τι είπαν για τα φορολογικά







Ολοκληρώθηκε μετά από τρεις και πλέον ώρες η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προβεί σε δήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει δηλώσεις από τα γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή.


«Ο πρωθυπουργός δεν έθεσε.....
 θέμα πρόωρων εκλογών ή κυβέρνησης προσωπικοτήτων» δήλωσε η Γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών η κα Παπαρήγα έκανε λόγο για «ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Μπιν Λάντεν» και για «ωμό εκβιασμό».


«Δυστυχώς, η καρέκλα κάποιων, πάνω από την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δίνοντας το στίγμα της συνεδρίασης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καρατζαφέρης φέρεται να κατέθεσε πρόταση για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε «να το δούμε», ενώ...


κατηγορηματικά αντίθετος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στο συμβούλιο ως κομβικό σημείο το φορολογικό, προτείνοντας ότι θα πρέπει να του διαπραγματευτούμε με την τρόικα. «Δεν έχει νόημα. Η τρόικα δεν το δέχεται», φέρεται να του απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου.


Πληροφορίες από της ΝΔ θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές για να λάβει την απάντηση: «Προχωρώ μόνος μου και καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».


"Δυστυχώς η αναγκαία συναίνεση για την οποία ο ΛΑ.Ο.Σ. αγωνιζόταν επί τόσους μήνες δεν μπόρεσε να επιτευχθεί. Αυτοί που την μπλόκαραν αναλαμβάνουν τεράστιες ιστορικές ευθύνες», ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Σαμαρά για το άδοξο τέλος του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.


Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου