Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν και χωρίς εγγύηση!!!






Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν και χωρίς μάλιστα εγγύηση, από τη δικαστή Μελίσα Τζάκσον. Η δικαστής αποφάσισε την προφυλάκισή του χωρίς εγγύηση, ώστε να....


 αποτραπεί μια πιθανή φυγή του από τη χώρα, όπως στην περίπτωση του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Στις 20 Μαΐου έχει οριστεί νέα δικάσιμος.







Να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους είχε ζητήσει ο συνήγορός του, με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων.






Στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης προσήλθε στις 10:50 τοπική ώρα (17:50 ώρα Ελλάδας) ο Ντομινίκ Στρος Καν. Της διαδικασίας προέδρευσε η Μελίσα Τζάκσον.






Ο Στρος Καν κατά την είσοδό του στο δικαστήριο φορούσε χειροπέδες και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αρχικά κάθισε δίπλα σε έναν ύποπτο για εμπόριο ναρκωτικών.






Στις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του δήλωσε «αθώος».






Νωρίτερα σήμερα, είχε συμφωνήσει να υποβληθεί σε εγκληματολογικά τεστ, καθώς σκοπεύει να υπερασπιστεί τον εαυτό του «σθεναρά» έναντι των κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα του ξενοδοχείο του Μανχάταν, δήλωσαν σήμερα οι δικηγόροι του.






«Θα υπερασπιστεί τον εαυτό του με σθένος και αρνείται κάθε κατηγορία», τόνισε ο δικηγόρος Μπέντζαμιν Μπράφμαν, έξω από το δικαστήριο.






Ένας ακόμη δικηγόρος από την υπερασπιστική ομάδα του Στρος Καν, ο Ουίλιαμ Τέιλορ, δήλωσε: «Ο πελάτης μας υπεβλήθη πρόθυμα στις εργαστηριακές εξετάσεις που ζήτησε η αμερικανική κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι ο 62χρονος Γάλλος είναι «κουρασμένος, αλλά σε καλή κατάσταση».






Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι συνήγοροι του Στρος Καν θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν βρισκόταν στο ξενοδοχείο την ώρα που η καμαριέρα υποστηρίζει ότι έλαβε χώρα η επίθεση εναντίον της.






Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι θα υποστηρίξουν ότι γευμάτιζε με την κόρη του σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης, το εν λόγω χρονικό διάστημα. Μάλιστα ανέφεραν ότι υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτό.






Επίσης, η υπερασπιστική γραμμή θα περιλαμβάνει και ένα ακόμη σημαντικό επιχείρημα: ότι οι χρόνοι δεν «βγαίνουν», παίρνοντας ως αφετηρία την ώρα της επίθεσης στο ξενοδοχείο του Μανχάταν, στη συνέχεια την αποχώρηση του Στρος Καν από το ξενοδοχείο και εν τέλει την επιβίβασή του στο αεροπλάνο, στο αεροδρόμιο JFK.






Ο γαλλικός σταθμός RMC μετέδωσε ότι οι συνήγοροι «ένωσαν» τις κινήσεις του Στρος Καν και βρήκαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε το λογαριασμό και παρέδωσε το κλειδί του, πήγε να γευματίσει με την κόρη του και μετά πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.






Σύμφωνα με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ο Στρος Καν είχε ήδη φύγει από το ξενοδοχείο, την ώρα που η καμαριέρα τον κατηγορεί.






Ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν διέθετε διπλωματική ασυλία, ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Αφού πέρασε μια νύχτα σε φυλακή του Χάρλεμ, αναμενόταν να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού σε αυτή την αμερικανική πολιτεία επισείει ποινή φυλάκισης από 15 έως και 20 χρόνια. Αντίστοιχα, η ποινή για απόπειρα ομηρίας είναι τρία με πέντε χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου