Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δεν δίνουν τα ονόματα των πρώην βουλευτών που ζητούν τα αναδρομικά...







Στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν κατατεθεί συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών για την καταβολή αναδρομικών, διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης. Επικαλούμενος ωστόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, δεν διαβίβασε τα ονόματα των αιτούντων.



Αίτημα να διαβιβαστεί στη Βουλή ο κατάλογος με τα ονόματα είχαν υποβάλει, μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Μαγνησίας του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης με...



αντίστοιχες ερωτήσεις τους.


«Περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων», αναφέρει σε έγγραφο του ο κ. Καστανίδης και ενημερώνει τους βουλευτές ότι «έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοσιευμένες αποφάσεις και αυτές που εκκρεμούν είτε στο ΙΙ Τμήμα, είτε στην Ολομέλεια».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης είχε καλέσει την κυβέρνηση να απαντήσει αν σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώην βουλευτών που αναδρομικά διεκδικούν αυξήσεις στη σύνταξή τους, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση για το αν ανάμεσα στους προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη υπάρχουν κάποιοι στους οποίους έχουν ανατεθεί υψηλές κρατικές θέσεις.


Με την ερώτηση του ο βουλευτής καλούσε επίσης τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης να απαντήσουν με ποιο νομικό τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να κάμψει τα νομικά ερείσματα, στα οποία στηρίζονται τα δικαιώματα των πρώην βουλευτών για εξίσωση των μισθών τους με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, καθώς και αν η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία να μην εφαρμοστεί το Ζ΄ Ψήφισμα της Βουλής ώστε να τερματιστεί ο αυτοματισμός σύνδεσης αποδοχών βουλευτών και ανωτάτων δικαστικών.


Να διαβιβαστεί στη Βουλή η λίστα των ονομάτων των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά είχε ζητήσει με ερώτηση του και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης. «Μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία συνιστά η γνωστοποίηση ότι 850 συνταξιούχοι βουλευτές εγείρουν αξιώσεις καταβολής αναδρομικών, ανάλογων με αυτών που έλαβαν και οι δικαστικοί», είχε καταγγείλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επισημαίνοντας ότι «έχει ξεκινήσει μια τεράστια σεναριολογία για το ποιοι μπορεί να είναι οι συνταξιούχοι βουλευτές με αυτές τις αξιώσεις», φαινόμενο που μπορεί άδικα να στοχοποιεί συνταξιούχους βουλευτές, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη λίστα εκείνων που διεκδικούν χρήματα αναδρομικά. Ο κ. Μαρκάκης είχε επιπλέον επισημάνει ότι σύμφωνα με υπολογισμούς, τα αναδρομικά αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές.-

 
 
 
 
πηγη: http://press-gr.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου