Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μήπως κάποιοι άρχισαν να καπηλεύονται τους «αγανακτισμένους»...






Συνεχίζεται η προσέλευση των Ελλήνων κάθε απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες πλατείες σε άλλα μέρη της χώρας μας. Είναι ενθαρρυντικό το μήνυμα από όσους κατεβαίνουν και διαμαρτύρονται ειρηνικά μπροστά στο κοινοβούλιο. Σύντομα όμως, θα προκύψουν πολλά προβλήματα. Αυτά θα είναι η πιθανή καπήλευση αυτών των ενεργειών ή ακόμη και προβοκάτσια.



Προς το παρόν το «σύστημα» δεν δείχνει να ανησυχεί από τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις πλατείες. Αυτό που σκέφτονται οι του «συστήματος» είναι πως κάποια στιγμή με...



την πάροδο του χρόνου θα ατονήσουν αυτές οι καθημερινές συγκεντρώσεις. Εάν δεν ατονήσουν πολύ πιθανόν είναι να δράσουν διαφορετικά. Όταν λέω διαφορετικά, εννοώ με τον τρόπο που ξέρει το «σύστημα» να υπερασπίζεται τα κατακτημένα. Μερικοί γνωστοί άγνωστοι, τσιράκια τους, θα ρίξουν μερικές μολότοφ, θα πλακωθούν με τα ΜΑΤ και φυσικά θα πάνε οι αγανακτισμένοι στα σπίτια τους.


Οι δημοσιογράφοι ξαφνιάστηκαν από την μαζικότητα των συγκεντρώσεων και άρχισαν να κάνουν τα πάντα για να δικαιώσουν τον τίτλο τους, όπως, ρουφιάνοι, παπαγαλάκια και εξυπηρετητές του συστήματος, προβάλλοντας στα ΜΜΕ πολύ το θέμα με τους "αγανακτισμένους".


Αυτοί οι πολίτες που κατεβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος θα πρέπει να προσέξουν πολύ την κατασκήνωση που έχουν κάνει κάποιοι στο σιντριβάνι της πλατείας και τις ομάδες εργασίας που ζητούν να φτιάξουν. Δεν έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν τα πολλά θέματα που προκύπτουν, μαζεύουν ονόματα και τηλέφωνα, δεν έχουν blogs, δεν γράφουν σε blogs δεν διακινούν ιδέες παρά μόνο θέλουν κάτι να εξυπηρετήσουν... Τι είναι αυτό το κάτι; Έχουν μια νοοτροπία διαφορετική απο αυτούς τους "αγανακτισμένους" πολίτες που συγκεντρώνονται επάνω στο δρόμο απέναντι απο το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.


Κοιτάξτε τις φάτσες τους, το στυλ τους, τα σακίδιά τους, πολύ έχουν και τα κράνη στα χέρια τους, τα μαντήλια και τα φουλάρια τους. Ατημέλητο στυλ και οι περισσότεροι έχουν κοτσιδάκι με μούσια. Δεν νομίζω ότι αυτοί είναι οι αγανακτισμένοι πολίτες, που τους έκοψαν τα χρήματα, τους απέλυσαν και τους πλήγωσε η πολιτεία.


Όλοι εκεί στην πλατεία λένε ότι δεν ανήκουν πουθενά και όλοι είναι αρχηγοί στις ομάδες εργασιών. Κανένας από αυτούς δεν παίρνει πρωτοβουλίες παρα μόνο πως θα ελέγξουν μια κατάσταση που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει στην πλατεία με τις σκηνές τους και την πρόχειρη τέντα.


Προσέξτε την ιστοσελίδα  http://real-democracy.gr/, πολύ πιθανόν να γίνει η επίσημη σελίδα τους. Χωρίς όνομα και επώνυμο δεν ξέρουμε ποιοι είναι τι είναι, παρα μόνο μας λένε ότι είναι αγανακτισμένοι.


Απλά, προσέξτε όσο μπορείτε, κρατήστε την ενέργειά σας, κατεβαίνετε στις πλατείες, φωνάξτε για το δίκαιο σας και να είστε έτοιμοι, ο Θεός είναι μεγάλος και θα μας δείξει τον δρόμο. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να διαβάζουμε, να σκεφτόμαστε και να είμαστε έτοιμοι για όλα.


Από εκει και πέρα όλα θα έρθουν όπως πρέπει γιατί η χώρα μας αξίζει να πρωταγωνιστεί απο την θετική μεριά και όχι απο την αρνητική.


Παντεπόπτης http://pantepoptis.blogspot.com  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου