Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αποκάλυψη xrimanews: ΔΕΝ υπάρχει 5η δόση δανείου αλλά αντί αυτής θα δοθεί η 1η δόση από ένα νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.







Την ώρα που η συζήτηση έχει πάρει φωτιά για τον αν η Ελλάδα θα εξασφαλίσει ή όχι την 5η δόση του πακέτου στήριξης μία αποκλειστική πληροφορία βόμβα που έφτασε στο XrimaNews.gr κάνει λόγο για μία νέα συμφωνία που έχει ήδη ληφθεί και που αλλάζει εντελώς την κατάσταση όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα.







Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή με γνώση των συζητήσεων και των συμφωνιών κυβέρνησης – Τρόικας......

 αλλά και με γνώση όσων συζητήθηκαν σχετικά με το ελληνικό θέμα στο ecofin, τη Δευτέρα έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η πρόταση για ένα νέο ξεκίνημα με ‘ακύρωση’ του παλιού μνημονίου και με τη συμφωνίαγια ένα νέο το οποίο θα περιλαμβάνει το υπόλοιπο του ποσού που δεν έχει δοθεί με επιπλέον το ποσό που η Ελλάδα θα χρειαστεί για να καλύψει όλες τις δανειακές της ανάγκες μέχρι και τον Ιούλιο του 2013.






Το μνημόνιο αυτό θα χρειαστεί να εγκριθεί εκ νέου από τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι νέοι όροι που έχει απαιτήσει η Τρόικα και με τους οποίους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση.






Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία της κυβέρνησης ακόμη και στο άκρως ευαίσθητο θέμα των καλυμμένων ομολόγων τα οποία δεσμεύουν δημόσια περιουσία παρέχοντας επιπλέον στους δανειστές μία σειρά άλλων εξαιρετικά σημαντικών δικαιωμάτων.






Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ξεπεραστεί ακόμη και το θέμα της συναίνεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι πλέον δεν υπάρχει ανυπέρβλητο εμπόδιο για την υλοποίηση του νέου σχεδίου. Παρόλα αυτά μένει η υπογραφή του από το υπουργικό συμβούλιο, το θέμα του τρόπου με τον οποίο θα γίνει η επικοινωνία του στον κόσμο, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας και μία σειρά άλλων παραγόντων που πάντα υπάρχουν.






Έτσι, στο ερώτημα του τίτλου του άρθρου, σύμφωνα με τις πλήροφορίες η 5η δόση τελικά δε θα δοθεί ποτέ αλλά αντί αυτής θα δοθεί η 1η δόση από ένα νέο μνημόνιο.

 
 
ΠΗΓΗ: XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου