Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Πάγκαλος: Θέλει αστυνομία που ασκεί «φρικτή βία» στις διαδηλώσεις και είναι «ευγενική» τις άλλες ώρες!








Απαράδεκτες δηλώσεις Πάγκαλου στη ΝΕΤ! Προκαλεί πάλι το λαό με τις ασυναρτησίες του. Διαβάστε για να καταλάβετε:







«Η εικόνα που είδαμε στην τηλεόραση είναι απαράδεκτη: γιατί η αστυνομία, κατ’ ανάγκη, χρησιμοποιεί βία, όταν ιδίως αντιμετωπίζει βία και πρέπει να το πούμε, η αστυνομία αντιμετώπιζε βία και μάλιστα σκληρή βία, έπεφταν κοκτέιλ μολότοφ και όταν τα κοκτέιλ μολότοφ τα ρίχνεις πάνω στους αστυνομικούς, είναι..........

 

 απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού- έχουμε δει επανειλημμένα αστυνομικούς να παίρνουν φωτιά. Επίσης, φαντάζομαι ότι όταν κάποιος πάει στην διαδήλωση με μια σιδερογροθιά, δεν την παίρνει μαζί του για να χαϊδέψει τον αστυνομικό, αλλά για να τον χτυπήσει. Αυτά, λοιπόν, υπήρχαν ως δεδομένα, αλλά είχαμε έναν μεμονωμένο διαδηλωτή στην εικόνα, ο οποίος ήταν στο έδαφος και επομένως προσφερόταν για να συλληφθεί, αν έπρεπε να συλληφθεί. Ένας ή δυο αστυνομικοί με πολύ ψύχραιμες κινήσεις μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Αυτοί οι οποίοι έτρεχαν και κλωτσούσαν αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να αμυνθεί, πιστεύω ότι είναι ακατάλληλοι για αστυνομικοί και πιστεύω σε αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξει και η διεξαγόμενη έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, της οποίας το αποτέλεσμα δεν θέλω να προδικάσω, η εικόνα, πάντως, είναι εντελώς απαράδεκτη». (Σχόλιό μας: Αυτό που είδες δεν ήταν μεμονωμένο, ήταν ένα περιστατικό που κατέγραψε μια διαδηλώτρια με την κάμερά της! 30 τραυματίες, ο ένας να χαροπαλεύει, δεν είναι «μεμονωμένα» περιστατικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕ τύπε που παριστάνεις τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης).






Ο Θόδωρος Πάγκαλος υπογράμμισε ότι ορισμένες φορές, η Αστυνομία δεν μπορεί να ισορροπήσει, σημειώνοντας:






«Θέλω να σας πω, όμως, ότι η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί να ισορροπήσει. Εμφανίζει μια πρωτοφανή ανεκτικότητα και μαλθακότητα απέναντι σε προκλήσεις εναντίον της έννομης τάξης, που, επί μέρες στην Κερατέα, καθόντουσαν εκεί πέρα- δεν θέλω να πω ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν βία, αλλά δεν ήταν ανάγκη να τους κάψουν και πέντε- έξι αυτοκίνητα για να αντιδράσουν κάπως πιο αποτελεσματικά…Έτσι δεν είναι; Να βάλουν τα αυτοκίνητα κάπου αλλού, να τα φυλάνε καλύτερα- έχουμε παραστεί σε καταστάσεις, όπου η αστυνομία είναι απούσα, ή κοιτάει αλλού, ή σφυρίζει αδιάφορα και αυτό μερικές φορές κορυφώνεται σε εξάρσεις βίας. Όλο αυτό είναι για μένα θέμα οργανωτικό, θέμα πολιτικής προσέγγισης των καθηκόντων της αστυνομίας, πρέπει να δούμε πως στρατολογείται, πως εκπαιδεύεται, πως μετεκπαιδεύεται η αστυνομία, τι πνεύμα κυριαρχεί. Έχω ζήσει σε χώρες δυτικές, όπου η αστυνομία ασκεί φρικτή βία, όταν πρέπει να ασκηθεί βία, έχω ζήσει στην Γαλλία, που φημίζεται για την βιαιότητά της, αλλά η οποία (αστυνομία) στις καθημερινές συναλλαγές είναι απολύτως ευγενής και συγκρατημένη και εντελώς τυπική. Γιατί δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτή τη σωστή δοσολογία εφαρμογής των νόμων και των κανόνων και άσκησης, κατά τρόπο πειστικό αποτροπής της βίας, όταν χρειάζεται;». (Σχόλιό μας: Όταν αποφασίσεις να κηρύξεις στρατιωτικό νόμο, μη ξεχάσεις να μας ενημερώσεις! Εντάξει;)

 
 
 
 
 
πηγη:www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου