Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ



Με μια διαδικασία "για όσκαρ" ο νέος ενοικιαστής του Κόκκινου Βράχου κ. Σαλματάνης Σταύρος -ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Κηφισιά- "τίναξε στην μπάνκα στον αέρα" προσφέροντας ετήσιο ενοίκιο 130.000 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε 1 μήνα θα πρέπει να καταβάλλει 260.000€ στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου να κατοχυρωθεί υπέρ του ο πλειστηριασμός.
 Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν φανεί συνεπής.....
 στην υποχρέωση αυτή, τότε ο διαγωνισμός κατοχυρώνεται στον δεύτερο συμμετέχοντα με 52.000€ !!!

Η διαδικασία που έλαβε χώρα ήταν η εξής:
 Ο Δήμαρχος ξεκινά τη δημοπρασία λέγοντας «ποιος προσφέρει 51.000;» Κάποιος σηκώνει το χέρι του. Μετά ο δήμαρχος λέει «ποιος προσφέρει 52.000;» Ένα άλλο χέρι σηκώνεται δηλώνοντας την προσφορά στις 52 χιλιάδες. Και τότε ένας τρίτος λέει «δίνω 130.000€» !!! Ο Δήμαρχος σταματάει τη διαδικασία και ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει από την αρχή τη δημοπρασία. Ξεκινάει πάλι λέγοντας: «Ποιος δίνει 51 χιλ;» Σηκώνεται ένα χέρι. Ο Δήμαρχος συνεχίζει: «Ποιος δίνει 52;» Το ίδιο χέρι, που προσέφερε στην πρώτη διαδικασία 52 χιλ. ξαναδηλώνει την πρόθεσή του για το ίδιο ποσό. Πενήντα δύο χιλιάδες και πάλι! Και τότε ξαναλέει ο κ. Σαλματάνης «δίνω 130.000»! Ο Δήμαρχος προς στιγμή "τα χάνει", κοιτάζει τους παραβρισκόμενους, δεν βλέπει ΚΑΜΙΑ αντίδραση, ρωτάει αν υπάρχει κάποια “ένσταση” για τη διαδικασία και κατοχυρώνει τον διαγωνισμό στις 130 χιλιάδες, ανακοινώνοντας στον πλειοψηφίσαντα ότι αν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα (δηλαδή κατάθεσης 260.000€) ο δήμος θα στραφεί με αγωγή εναντίων του διεκδικώντας περίπου 180 χιλιάδες ευρώ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ....
Άφαντος ο mister 130.000€ του Κόκκινου Βράχου.





Ο πλειοδότης του πλειστηριασμού για τον Κόκκινο Βράχο, κ Σαλματάνης, δεν φάνηκε για να πληρώσει τα 2 ετήσια ενοίκια, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να αποδειχθεί τζούφιος! Ο τραγέλαφος της διαδικασίας αποδείχθηκε σε όλο του το μεγαλείο. Ποιός επιχειρηματίας θα εκτόξευε την προσφορά του στα 130 χιλιάρικα, τη στιγμή που ο αμέσως προηγούμενος είχε προσφέρει 52 χιλιάδες; Κανένας! Ίσως κάποιος εντεταλμένος, που με μια μικρή αμοιβή της τάξεως των 5 χιλιάδων, θα έπαιζε το ρόλο του αβανταδόρου υπέρ κάποιου, που θα ήθελε να πάρει το μαγαζί με το χαμηλότερο δυνατό ενοίκιο.
Στην περίπτωση του Κόκκινου Βράχου σίγουρα δεν έλαβε χώρα αυτό το στημένο παιχνίδι, αλλά μάλλον ο κ. Σαλματάνης μπορεί να το μετάνιωσε!
Πλέον, είναι θέμα τιμής για το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό, γιατί σε άλλη περίπτωση κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι και Δήμαρχος μέρος του θιάσου, αν υποτεθεί ότι παίχτηκε κάποιο βρώμικο παιχνίδι. Όμως, δεν είναι αρκετό απλά να ξαναγίνει η προκήρυξη. Πρέπει να γίνει με τους όρους που περιγράφει το Π.Δ 179/1979 που ορίζει επ’ ακριβώς τη διαδικασία εκμίσθωσης των ακινήτων του Δημοσίου. Δήμαρχε, όταν η προκήρυξη “μπάζει από παντού” θα μπάσει και απόνερα…



ΠΗΓΗ: http://atsarantos.blogspot.com/

1 σχόλιο: