Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τις πιο πολλές διακοπές το χρόνο έχουν οι Γερμανοί (και λένε εμάς «τεμπέληδες»)





Αμέσως μόλις βγήκε η καγκελάριος Μέρκελ να μιλήσει για «τεμπέληδες του Νότου», ο γερμανικός Τύπος… την έκραξε. Το παραμύθι αυτό είναι γνωστό από παλιά, αλλά έχει σημασία το ότι η διάψευση είναι γερμανική. Προσέξτε τα στοιχεία, όπως τα δημοσιεύει η εφημερίδα Kölner Stadtanzeiger επικαλούμενη τα στοιχεία της Eurostat και άλλων διεθνών οργανισμών (σύμφωνα με τη μετάφραση της Deutsche Welle World):







● «Εκείνοι που έχουν πιο πολλές διακοπές ....
δεν είναι οι εταίροι μας της Μεσογείου, αλλά οι Γερμανοί».






● «Το πραγματικό όριο συνταξιοδότησης στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι στα 62,6 χρόνια, στη Γερμανία στα 61,7 και στην Ελλάδα στα 61,4, ελάχιστα παρακάτω από το γερμανικό όριο συνταξιοδότησης».






● «Στη Γαλλία, αντίθετα, η οποία έχει ακόμη όριο συνταξιοδότησης τα 60 χρόνια, οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται στα 59,7 χρόνια. Τον στενό της εταίρο δεν τον ανέφερε όμως η κ. Μέρκελ στις δηλώσεις της».






● «Επίσης στη Γαλλία κατά μέσον όρο οι διακοπές αγγίζουν τις 37,5 ημέρες, με κατοχυρωμένο κατώτατο όριο τις 30 ημέρες».






● «Στη Γερμανία είναι κατοχυρωμένες 20 εργάσιμες ημέρες, στην πραγματικότητα όμως οι διακοπές αγγίζουν τις 29,1 ημέρες, δηλαδή σχεδόν έξι εβδομάδες».






● «Στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένο το όριο των 25 ημερών μετά από τουλάχιστον 10ετή εργασία…»






Και το καταλυτικό σχόλιο της εφημερίδας: «Τι να εννοούσε άραγε η καγκελάριος με το “δεν μπορεί να συνεχιστεί κάτι τέτοιο”;».






Αν το ισχυριζόμασταν εμείς, στα μάτια των διαφόρων εγχώριων καραγκιόζηδων, κυβερνητικών και παπαγάλων, θα ήμασταν «υπερασπιστές τεμπέληδων». Τους Γερμανούς και τους διεθνείς οργανισμούς ποιος έχει τα κότσια να τους αμφισβητήσει; Άι σιχτίρ λοιπόν…






Σ.Χ. στο ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου