Τρίτη 17 Μαΐου 2011

«Υποδύθηκε» τον Σωκράτη ο δικηγόρος του Στρος - Καν...






Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποινικολόγους της Αμερικής. Σήμερα, εμφανίστηκε σε δικαστήριο στο Μανχάταν μαζί με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του «είναι αθώος». Πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο που υπερασπίστηκε τον τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον και αλλά γνωστά ονόματα της πολιτικής και του θεάματος.



Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν είναι ο δικηγόρος........

 που παρουσίασε την Απολογία του Σωκράτη την περασμένη Πέμπτη, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, όπου...


οι δικαστές «αθώωσαν» τον Έλληνα φιλόσοφο μετά από 2,410 χρόνια. Την πραγματοποίηση της δίκης, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας νομικών και αμερικανικών ΜΜΕ, πραγματοποίησε το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάση, καταφέρνοντας να πετύχει τη συμμετοχή κορυφαίων δικαστών και διαπρεπών δικηγόρων.


Ο 62χρονος κ. Μπράφμαν, που «υποδύθηκε» με χιούμορ και χείμαρρο επιχειρημάτων το Σωκράτη, συγκεντρώνει τώρα τα φώτα της δημοσιότητας ως δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν.


Η δικαστής Μελίσα Τζάκσον, του πολιτειακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, αποφάσισε την προφυλάκιση του πελάτη του κ. Μπράφμαν, μολονότι προσφέρθηκε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Η δικαστής αποδέχτηκε την πρόταση του Εισαγγελέα ότι οι κατηγορίες που βαρύνουν τον κ. Στρος-Καν είναι «πολύ σοβαρές» και ότι σε περίπτωση που αποφυλακιζόταν υπήρχε ο κίνδυνος να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου τόνισε ότι ο πελάτης του αρνείται κάθε κατηγορία για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και προσπάθεια παράνομης κράτησης 32χρονης καμαριέρας του ξενοδοχείου όπου είχε διαμείνει, παρουσιάζοντας στοιχεία που καταρρίπτουν τις κατηγορίες, όπως είπε.


Η δικαστής όρισε νέα ακρόαση για την ερχόμενη Παρασκευή. Εξερχόμενος από το δικαστήριο, ο κ. Μπράφμαν δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από την απόφαση του δικαστηρίου και ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες.






πηγη: www.press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου