Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ο Χατζηνικολάου κατέθεσε ότι «μέρος της μίζας για τα υποβρύχια πήγε στον Άκη»





Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, άνοιξε σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.







Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του ο κ. Χατζηνικολάου επανέλαβε την εκτίμηση του, την οποία έχει αναφέρει και σε ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Realnews», ότι μέρος της μίζας......

 έχει καταλήξει στον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Μπέλτσιος ήταν πληρεξούσιος της «Ferostaal».






Μάλιστα, ο κ. Χατζηνικολάου φέρεται να κατέθεσε στα μέλη της επιτροπής ότι στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου «άνοιγαν σαμπάνιες λίγο πριν γίνουν οι παραγγελίες».






Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στο ρόλο του ΚΥΣΕΑ, κάνοντας λόγο για «ανέφελες συνεδριάσεις» και τονίζοντας ότι κανείς δεν έφερε αντίρρηση στις αποφάσεις που ελήφθησαν.






Ο κ. Χατζηνικολάου, τόνισε την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης και μετά την λήξη θητείας του κ. Τσοχατζόπουλο, καθώς, όπως ανέφερε επικαλούμενος πληροφορίες του, οι Γερμανοί, μετά τη λήξη της θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου, ανησυχούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υπαναχωρούσε από τη σύμβαση, ωστόσο, όπως είπε, η επόμενη κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία ενέργεια.






Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο κ. Χατζηνικολάου κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ότι «κατά τη φάση παραλαβής των προβληματικών υποβρυχίων, οι Γερμανοί αγωνιούσαν μήπως η ελληνική κυβέρνηση υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, όμως ο τότε υπουργός Άμυνας (σ.σ.: Ευάγγελος Μεϊμαράκης) δεν προέβη σε καμία ενέργεια».

 
 
 
 
 
πηγη: www.tsantiri.gr

1 σχόλιο:

  1. Χατζηνικολάου, εσύ και τα άλλα καθάρματα οι δημοσιογράφοι, που ταράζεστε όταν ρίχνουμε αυγά και μπουκάλια στους βουλευτές, πέστε μας κάνε, ποιοί είναι οι κλέφτες να ξέρουμε ποιους να χτυπάμε. Τους ξέρεις αφού μαζί κλέβετε και αλληλοκαλυπτόσαστε.
    Ώσπου να μας το πεις εμείς συνεχίζουμε, γιατί για μας ΌΛΟΙ οι βουλευτές και ΌΛΟΙ οι δημοσιογράφοι είσαστε κλέφτες.

    Γιώργης Χολιαστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή