Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η «Επιχείρηση Φόβος» του Παπα-ψεύτη συνεχίζεται




Δεν είναι κάτι καινούργιο ότι η προσφυγή του ΓΑΠ στην τρόικα, στο μνημόνιο και όσα ακολούθησαν αποκλειστικό σκοπό είχε να ξεπουλήσει την χώρα και τον εργαζόμενο λαό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών τοκογλύφων.







Ούτε είναι άγνωστο ότι απ’ τα 110 δισ. που δανείζεται η χώρα με το μνημόνιο δεν πάει ούτε ένα ευρώ σε...........

 μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες αλλά όλα καταλήγουν στις τσέπες ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.






Με στοιχεία το έχουν αποδείξει δεκάδες φορές οι εφημερίδες της αριστεράς, το έχουν τεκμηριώσει σε ομιλίες τους και παρεμβάσεις μια σειρά απολιτικοί αναλυτές (Λαποβίτσας, Μαριάς, Καζάκης κ.α).






Το καινούργιο είναι ότι αρχίζουν πια να το αναφέρουν και οι αστικές εφημερίδες ρίχνοντας πολλές «μπηχτές» για τον Παπα-ψεύτη, όπως αποκαλεί τον κατά τύποις πρωθυπουργό η εφημερίδα «Το Παρόν».






Απ’ αυτή λοιπόν την εφημερίδα αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο που υπογράφει ο Νίκος Ιγγλέσης και αποδεικνύει –επικαλούμενος στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2011- αυτό που αναφέραμε παραπάνω.






Η «Επιχείρηση φόβος» συνεχίζεται


Με το Μνημόνιο να έχει αποτύχει, στη συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών, και την προσωπική του αξιοπιστία να έχει καταρρεύσει, μετά και την τελευταία αποκάλυψη των δηλώσεων του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο Γ. Παπανδρέου επανέρχεται σ’ ένα παλιότερο επιχείρημα της κυβέρνησής του, ότι δηλαδή τα 110 δισ ευρώ του δανείου από την Τριαρχία («τρόικα») ήταν απαραίτητα για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξείς.






Την περασμένη Παρασκευή, μιλώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είπε: «θέλετε να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, πείτε το στον ελληνικό λαό, θέλετε να μην πάρουμε την επόμενη δόση, πείτε το, αλλά τότε να μας πείτε πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».






Σ’ άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου είπε: «Με το Μνημόνιο πληρώνουμε τον μισθό σας κ. Τσίπρα και τον μισθό των υπαλλήλων σας», υπονοώντας τους τυχόν υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν αποσπαστεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.






Το επιχείρημα αυτό της κυβέρνησης και του προπαγανδιστικού μηχανισμού της που καλλιεργείται από τον Μάιο του 2010 που υπογράφτηκε το Μνημόνιο, αποτελεί μια τεράστια απάτη.






Την απάτη αποδεικνύουν τα στοιχεία του τελευταίου Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον οποίον τα συνολικά καθαρά έσοδα του κράτους το 2011 από τους άμεσους και έμμεσους φόρους θα φτάσουν τα 55,5 δισ. ευρώ. Από την άλλη οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων θα ανέλθουν στα 21 δισ. ευρώ.






Μια απλή αφαίρεση αποδεικνύει ότι από το σύνολο των καθαρών εσόδων του κράτους μετά την πληρωμή μισθών και συντάξεων απομένουν περίπου 34,5 δισ. ευρώ για τις υπόλοιπες δαπάνες του Δημοσίου.






Άρα το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου δεν δόθηκε για μισθούς και συντάξεις αλλά για να μπορεί η Ελλάδα να εξοφλεί τα τοκοχρεολύσια των παλαιότερων τοκογλυφικών δανείων.






Ο Γ. Παπανδρέου, οι υπουργοί του και ο γκεμπελικής (λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει) υφής προπαγανδιστικός μηχανισμός που έχουν διαμορφώσει, γνωρίζουν ότι το επιχείρημα είναι έωλο και ψευδές, αλλά στόχος τους είναι η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού.






Από τον Μάιο του 2010 που υπογράφτηκε το Μνημόνιο μπήκε σε εφαρμογή η «επιχείρηση φόβος».


Μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση που έθετε στους πολίτες το τρομοκρατικό ερώτημα «μέτρα ή χρεοκοπία».






Σήμερα, έναν χρόνο μετά, μπροστά στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο της πολιτικής που του υπαγορεύουν η Τριαρχία και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί με το ίδιο επιχείρημα να τρομοκρατήσει τους έλληνες πολίτες. Θέλετε τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις κουτσουρεμένες συντάξεις ή καθόλου μισθούς και συντάξεις;






Αν προτιμάτε το πρώτο, μην αντιδράτε στο Μνημόνιο και στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή μου.



 
 
ΠΗΓΗ: Βαθύ κόκκινο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου