Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η κοινωνική έκρηξη είναι πιο κοντά από ποτέ







Για όσους θεωρούσαν ότι η Τρόικα έβαζε τους στόχους (πχ μείωση ελλείμματος, 50 δις από αποκρατικοποιήσεις κτλ) και η Κυβέρνηση επέλεγε τα μέσα για την υλοποίηση τους, ήλθε η χθεσινή ημέρα να τους διαψεύσει οικτρά. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Βρίσκεται υπό.....

 δημοσιονομική κατοχή, όπως είπε και ο Βενιζέλος μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Κυβέρνηση οπερέτα, Υπουργοί μαριονέτες, πλήρης εκχώρηση της εξουσίας που της έδωσε ο ελληνικός λαός στους δανειστές. Προκειμένου να εκταμιευτεί η 5η δόση, θα ακολουθηθεί η επιβαλλόμενη πλήρως αποτυχημένη συνταγή της επιβολής έμμεσων φόρων, της περικοπής μισθών και αποκρατικοποιήσεων-ξεπουλήματος.







Περιληπτικά τα μέτρα που αποφάσισε η τρόικα και ανακοίνωσε η Κυβέρνηση:






Νέοι φόροι: Επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα αναψυκτικά, εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης, επιβάλλεται ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο αλλά θα εξακολουθήσει να είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο, αυξάνονται κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ.






Περικοπές μισθών: Κόβονται υπερωρίες, επιδόματα και κίνητρο απόδοσης – εξομάλυνσης στο δημόσιο. Επιβάλλεται εισφορά (τύπου ΛΑΦΚΑ) στις επικουρικές συντάξεις από 1ης Ιουλίου.






Αποκρατικοποιήσεις -ξεπούλημα- «εξπρές»: Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, καζίνο Πάρνηθας, επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η ιδιωτικοποίηση του «χρυσοφόρου» ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, η οποία θα αυξήσει τα τιμολόγια της, όπως είδαμε. Να μη χρεωθεί τις αυξήσεις ο νέος ιδιοκτήτης…






Εκεί που πραγματικά σταματά ο νους του ανθρώπου είναι ότι παρά την επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα έχουν μείνει ακόμη αδιευκρίνιστα μέτρα ύψους 1,5 δισ. Ευρώ, τα οποία και θα περιληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2011 – 2015.






Οι λέξεις κοινωνικό κράτος, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασφαλισμένων, πρόνοια αποτελούν πλέον ανέκδοτο στην Ελλάδα των Παπ. Ο Λοβέρδος κομπάζει για την «οικονομία» που κάνει στο Υπουργείο του, έχοντας περικόψει τα πάντα από τους ασφαλισμένους.






Και αυτοί που τα επιβάλλουν γνωρίζουν ότι δεν «βγαίνουν τα μέτρα» σε μια οικονομία που βρίσκεται σε βαθιά ύφεση. Η αύξηση που θα δουν οι κυβερνώντες δεν θα είναι των εσόδων αλλά αυτή του αριθμού των νεόπτωχων. Και μάλιστα ραγδαία. Η κοινωνική έκρηξη είναι πιο κοντά από ποτέ…


Μ.Ο.






από το antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου