Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η μεγάλη επιτυχία του Παπανδρέου!!! Μισό τρισ. ευρώ μέχρι το 2021 για τόκους και χρεολύσια!

Η «μεγάλη επιτυχία» του κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες επικυρώθηκε. Η Ιστορία θα την γράψει με «χρυσά γράμματα». Ανάλογες «δόξες» είχαμε γνωρίσει σε περιπτώσεις όπως το «Μάαστριχτ», η «ΟΝΕ», το «ευρώ», η «Μεγάλη Ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων», ο «Μηχανισμός Στήριξης» κ.ο.κ.




Η «επιμήκυνση» – περί αυτής πρόκειται – είναι πια γεγονός.



Παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλούν τα καθεστωτικά «ταρατατζούμ» ας προσπαθήσουμε να δούμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο πανηγυρίζει η ελληνική πλουτοκρατία:



Το παρακάτω γράφημα δεν είναι δικής μας έμπνευσης. Είναι του υπουργείου Οικονομικών. Παρουσιάζει τη διαρρύθμιση του δημόσιου χρέους και...........
 καταγράφει το ποσό των ετήσιων αποπληρωμών που πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα μέχρι το 2057.


 
 
 
Το συγκεκριμένο γράφημα περιέχεται σε δελτίο που εξέδωσε η κυβέρνηση στις 13/3/2011. Στόχος της ήταν να προπαγανδίσει τα «κέρδη» της χώρας από τις αποφάσεις της άτυπης συνόδου της ΕΕ, οι οποίες εγκρίθηκαν επίσημα στις 25 του μήνα.




Η ομολογία τους είναι άκρως ενδιαφέρουσα: Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις αποπληρωμές που πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα μέχρι το 2021 κάνοντας τις αντιστοιχήσεις στο σχετικό γράφημα, για να αντιληφθεί ποιος κερδίζει και ποιος χάνει.



Φτάνοντας στο 2021, στο ακρότατο δηλαδή όριο της περίφημης «επιμήκυνσης», προκύπτει ότι:



Ο ελληνικός λαός, από το 2011 μέχρι και το 2021, θα πρέπει να έχει καταβάλει σε τόκους και χρεολύσια για τα δάνεια (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα δάνεια της τρόικας) πάνω από 480 δισ. ευρώ!



Η ελληνική πλουτοκρατία συνάπτει δάνεια για να κάνει τις δουλειές της, και τα δάνεια αυτά τα πληρώνει ο λαός!



Και για να ξεχρεώσει ο ελληνικός λαός τα δάνεια της πλουτοκρατίας



(τα σημερινά δάνεια, αφού μέχρι τότε θα έχουν συναφθεί νέα δάνεια, που θα επιφέρουν νέους τόκους κ.ο.κ),



θα πρέπει σε μια δεκαετία από τώρα – μέσα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, το φοροχαράτσι – να έχει υποστεί αφαίμαξη ίση με μισό τρισεκατομμύριο!



Θα πρέπει, δηλαδή, να έχει πληρώσει με το αίμα του σε εγχώριους και ξένους δανειστές ποσό μεγαλύτερο από δύο ολόκληρα ΑΕΠ της χώρας!



Αυτό είναι το «επίτευγμά τους».



Νίκος Μπογιόπουλος



ΠΗΓΗ: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου