Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

24/3/11Βελγικά F-16A MLU βομβάρδισαν στην Πελοπόννησο αντί για τη Λιβύη



Σε αποστολές βομβαρδισμού ασκούντο την περασμένη εβδομάδα επί δύο ημέρες, μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης, όλη την ημέρα τα βελγικά μαχητικά F-16A MLU που φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση του Αράξου όπου και συνεκπαιδεύονται με τους χειριστές της ΠΑ.
Αυτό δημιουργεί ερωτήματα σε ότι αφορά την πραγματική τους αποστολή στην Λιβύη (καθήκοντα αναχαίτισης ή βομβαρδισμού;) και δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό ερώτημα για την ελληνική κυβέρνηση, αφού ......




πριν ξεκινήσει ο πόλεμος οι φιλοξενούμενοι ασκούντο σε βομβαρδισμούς!


Πιο συγκεκριμένα τα βελγικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την Τρίτη και σήμερα τέσσερις αφέσεις βομβών GBU-24 PAVEWAY IIΙ και GBU-10 PAVEWAY IΙ στην περιοχή Καράβια (βραχονησίδες ανατολικά της Πελοποννήσου στο Μυρτώο Πέλαγος).



Τα βελγικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με ατρακτίδιο κατάδειξης AN/AAQ-33 Sniper της εταιρείας Lockheed Martin, NVG, JHMCS και ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου.



Τα βελγικά αεροσκάφη κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα συμμετέχουν σε αποστολές CAP στα πλαίσια των επιχειρήσεων στην Λιβύη. Το φορτίο που μεταφέρουν τα αεροσκάφη όταν εκτελούν αποστολές CAP είναι δύο βόμβες GBU-24 PAVEWAY IIΙ ή GBU-10 PAVEWAY IΙ και το ατρακτίδιο AN/AAQ-33 Sniper.



Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-24 PAVEWAY IIΙ

Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβες GBU-24 PAVEWAY IIΙ κατασκευάζεται από την εταιρεία Raytheon. Η συλλογή καθοδήγηση μπορεί να τοποθετηθεί σε βόμβες γενικής χρήσης Mk. 84 των 2000lb, τη διατρητική BLU-109 των 2000lb, και την BLU-116. Το μήκος της βόμβας με τη συλλογή είναι 4,32 μέτρα, η διάμετρος 370 χλστ, και η εμβέλεια άνω των 18 χλμ.

Η βόμβα GBU-24 χρησιμοποιείται κυρίως για την καταστροφή καλά προστατευμένων στόχων και στόχων υψηλής στρατηγικής σημασίας. Η κατάδειξη του στόχου με δέσμη Laser μπορεί να γίνει από το αεροσκάφος φορέα, από άλλο αεροσκάφος, από UAV, ή από καταδείκτη που βρίσκεται στο έδαφος. Η εμβέλεια της βόμβας εξαρτάται από την ταχύτητα του αεροσκάφους το ύψος άφεσης και την ταχύτητα του ανέμου.

Η βόμβα εισήλθε σε υπηρεσία το 1983 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αεροσκάφη F-15E, F-16A MLU, F-16C Block 40/42, F-16C Block 50/52 CCIP, F/A-18, Tornado, Eurofighter, Mirage 2000.



Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-10 PAVEWAY IΙ

Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-10 PAVEWAY IΙ κατασκευάζεται από την εταιρεία Raytheon και Lockheed Martin και εισήλθε σε υπηρεσία το 1976. Η συλλογή καθοδήγηση τοποθετείται σε βόμβες γενικής χρήσης Mk. 84 των 2000lb, και τη διατρητική BLU-109Β των 2000lb η οποία έχει μήκος 3,84 μέτρα διάμετρο 460 χλστ και εμβέλεια άνω των 14,8 χλμ.

Η καθοδήγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζεται στις βόμβες GBU-24.



Μάλιστα υποτίθεται ότι βομβάρδιζαν στα Καράβια για να είναι ετοιμοπόλεμοι καθώς μετά την Λιβύη μάλοον θα μεταβούν στο Αφγανιστάν για να αφήσουν και εκεί "κουφέτα"...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου