Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η κυβέρνηση κρύβει ολόκληρη την αλήθεια!





Φυσικά και η κυβέρνηση κρύβει όχι μέρος της αλήθειας, αλλά ολόκληρη των αλήθεια. Φυσικά και ο «τσάρος» του Μνημονίου, ο καλός υπηρέτης της Τρόικας , μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα από το πολυτελές γραφείο του στην πλατεία Συντάγματος.
Φυσικά και η υποβάθμιση της S&P ήταν προβλεπτή και με σωστή ανάλυση στο σκεπτικό της.
Φυσικά και η επικοινωνιακή αντιπαράθεση από το Μαξίμου και την Κομισιόν στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, είναι ανούσια και δεν σώζει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη από την κατάρρευση.
Η αλήθεια που κρύβει η κυβέρνηση ξεκινά από έναν αριθμό. Το ύψος ............
του ελλείμματος για το 2010. Θα έπρεπε να κινηθεί κάτω από 10%, σύμφωνα με την πρόβλεψη.




Θα κινηθεί, με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις σε επίπεδο Eurostat, μεταξύ 12 και 13 %. Ο μύθος του Μνημονίου με τον τρόπο αυτό θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά και το «πεδίο» Ελλάδα θα μείνει στη διάθεση των διεθνών οίκων αξιολόγησης που φυσικά δεν θέλουν να επαναλάβουν τα λάθη τύπου Lehmann Brothers. Τι θα κάνουν αυτοί. Νέο γύρο υποβαθμίσεων στις αρχές Μαΐου. Οι υποβαθμίσεις θα μετατρέψουν τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδος σε junks και αυτά θα μείνουν φορτωμένα στην ΕΚΤ αλλά και στις ελληνικές τράπεζες. Σε σχέση με τις τελευταίες οι οποίες συνεχίζουν να αρνούνται να συγχωνευθούν , να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο ή να διεθνοποιηθούν, μαζί με την αδυναμία τους να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, άρα να παίξουν τον ρόλο τους ως τράπεζες, υπάρχει ήδη στο τραπέζι ένα πακέτο εγγυήσεων 30δις ευρώ, από την πλευρά του κράτους, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Το πακέτο αυτό ήδη εξανεμίζεται από τις υποβαθμίσεις των διεθνών οίκων. Ο «φαύλος κύκλος» συνεχίζεται, σπρώχνοντας ακόμη πιο βαθιά την ελληνική οικονομία στην βίαιη χρεοκοπία μετά από την πώληση χωρίς όρους της δημόσιας περιουσίας που επιδιώκουν Ε.Ε και ΔΝΤ. Τι κάνουν οι τραπεζίτες, που μοιάζουν πιο κρατικοδίαιτοι και πιο «φεουδαρχικοί» από ποτέ; Ζητούν πακέτο εγγυήσεων 100δις ευρώ !!! Το επιχείρημα ότι οι εγγυήσεις δεν είναι ρευστό , στέκει αλλά δεν αποδίδει ολόκληρη την αλήθεια. Οι εγγυήσεις αυτές μέσω των υποβαθμίσεων καταπίπτουν και εγγράφονται στο δημόσιο χρέος.

Αν υπάρξει λοιπόν το πακέτο των 100δις ευρώ, ναι μεν προσωρινά, δεν θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, αλλά ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος θα χρεωθεί μέσα στο 2011, με επιπλέον των προυπολογισθέντων, 100δις ευρώ χρέος, με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους αντί η Ελλάδα να επιστρέφει στις αγορές όπως ισχυριζόταν η «νομενκλατούρα» της εξουσίας, θα καταλήξει συνολικά με ένα δημόσιο χρέος της τάξης των 480- 500δις ευρώ, αντί των περίπου 360 δις που λογαριάζει σήμερα. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι και σε αυτή τη βάση, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα των σημερινών «κοτζαμπάσηδων» δεν θα έχει λύσει τα προβλήματα βιωσιμότητας του και φυσικά δεν θα έχει χρηματοδοτήσει ούτε κατ’ ελάχιστο την πραγματική οικονομία. Και για να καταλάβουμε πόσο ελάχιστο είναι το τραπεζικό μας σύστημα, αρκεί να αναλογισθούμε ότι τοπικές τράπεζες σαν τις δικές μας, χωρίς οικονομία δεν υφίστανται. Από την άλλη πλευρά ούτε συζήτηση πλέον για βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, που συνεχίζεται έστω υπό τύπον ανέκδοτου σήμερα.

Για να καταλήγουμε: Ποια είναι η διέξοδος που θέλει η σημερινή νομενκλατούρα στην Ελλάδα. Να επιβιώσουν πολιτικά και οικονομικά μέχρι το 2013, να πουληθούν τα «ασημικά» και τον ορυκτό πλούτο του δημοσίου, ως αντισταθμιστικά στην επιβίωση τους και στη συνέχεια να παραδοθεί η χώρα και ο πληθυσμός της, χωρίς εστίες αντίστασης ή αντίδρασης στο Βερολίνο και την Άγκυρα, που ήδη λαμβάνουν τις «δεσπόζουσες» θέσεις τους, έναντι των υπολοίπων ξένων δυνάμεων- κρατικών και ιδιωτικών- διατηρώντας η πολιτικοτραπεζική και επιχειρηματική διαπλοκή, τον ρόλο του «κοτζαμπάση» και στο νέο σκηνικό, της απεθνικοποίησης που την βάφτισαν αποκρατικοποίηση.



newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου