Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Διατριβή στο ψέμα:Αν σε κάτι διαπρέπει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι το ψέμα.





Αν σε κάτι διαπρέπει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η ευκολία με την οποία πλασάρει (με τη βοήθεια των media) το ψέμα. Μέχρι χτες, για παράδειγμα, ακούγαμε ότι «δε θα ληφθούν νέα μέτρα». Από χτες γνωρίζουμε ότι στις 15 Απρίλη θα πέσει νέο χαράτσι για να καλυφθεί μια «τρύπα» 1,7 δισ.




Καθώς, απ ότι φαίνεται, η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται με βάση το βιβλίο οδηγιών του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, το μόνο που μένει στην κυβέρνηση είναι............
 η (μικρο)πολιτική διαχείριση της κοινής γνώμης. Καθοριστικό μέσο γι αυτή τη διαχείριση είναι το ψεύδος.



Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας διαχείρισης της κοινής γνώμης ακούμε για καβγάδες και διαφωνίες υπουργών, ακούμε για αλλαγές προσώπων, ακούμε για την αδυναμία συντονισμού του κυβερνητικού σχήματος. Όλα αυτά ίσως και να περιλαμβάνουν κάποια κομμάτια της αλήθειας, κρύβουν ωστόσο, την ουσία της: Η διακυβέρνηση της χώρας, η οικονομική- δημοσιονομικής της πολιτική, οι επιλογές και τα περιθώρια κινήσεων, είναι όλα καταγεγραμμένα και με κάθε λεπτομέρεια στο «βιβλίο οδηγιών» — στη δανειακή σύμβαση. Αν (ξανα)ρίξει κανείς μια ματιά εκεί, θα έχει μια καθαρή εικόνα για τα όσα έγιναν και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν:



♦ Από τα (προεκλογικά) λεφτά υπάρχουν η κυβέρνηση πέρασε στην άγρια πολιτική λιτότητας και την φορο-επιδρομή κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων.



♦ Με βάση το βιβλίο οδηγιών η κυβέρνηση προχώρησε στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, συμπιέζοντας το κόστος εργασίας και εκτοξεύοντας την ανεργία στα ύψη.



♦ Η κατεδάφιση του Δημόσιου τομέα (με αφορμή την αναγκαία και απαραίτητη διόρθωση στρεβλώσεων) αποτελεί βασική υποχρέωση που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την δραστηριοποίηση των ιδιωτών σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια, η ενέργεια κλπ



♦ Η πολιτική της συνολικής υποτίμησης των αξιών, ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των πάντων μέχρι του ύψους (κατ αρχήν) των 50 δισ.. Στο πακέτο αυτό περιλαμβάνονται ΔΕΗ, ΟΤΕ, ακτές, αρχαιολογικοί χώροι, αεροδρόμια, λιμάνια και πάει λέγοντας…



Αυτές είναι οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών. Αυτά περιγράφονται στα «βιβλία οδηγιών» (μνημόνια, δανειακές συμβάσεις) με βάση τα οποία κινείται. Όλα τα υπόλοιπα, είναι λόγια ψευταράδων.



ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου