Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Alter: “Δεν έχετε ιδέα τι παιχνίδια παίζονται”!






Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, δεν αποτελούν αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας και δεν επιδέχονται δημοσιογραφικής κριτικής ή αμφισβήτησης.



Το newsbomb.gr επικοινώνησε με γνωστό εργατολόγο που έχει στα χέρια του την δικογραφία βάση της οποία κηρύχτηκε παράνομη η απεργία των τεχνικών του Alter και του ζήτησε να σχολιάσει την απόφαση περί κήρυξης της απεργίας των τεχνικών ως παράνομης.







"Ουσιαστικά η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι είναι παράνομοι και ο κ. Γιαννίκος νόμιμος! Αυτό από μόνο του με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί... δικαστικής πλάνης. Είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σας δώσω. Και εξηγώ το γιατί:



1. με ποιό σκεπτικό ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και..............
 ο νεοεκλεγείς πρόεδρός του κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος, παραχώρησε ειδική άδεια δύο συνεχόμενες ημέρες, ώστε ενώ οι δικηγόροι απεργούσαν, να δικαστεί στο Πρωτοδικείο το αίτημα του κ. Γιαννίκου για παράνομη απεργία των τεχνικών;



2. ποιο είναι το νομικό κριτήριο βάσει του οποίου κρίνονται παράνομες οι κινητοποιήσεις 720 εργαζομένων που επί 3 μήνες παραμένουν απλήρωτοι, εμπαίζονται από την διοίκηση Γιαννίκου (με ψευδείς υποσχέσεις περί εξόφλησης στις 24/3), πέφτουν θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης (αφού είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται χωρίς αμοιβή και ασφάλιση); "Δηλαδή, πότε θα έκρινε η ελληνική δικαιοσύνη ως "νόμιμη" την απεργία; Αν... μαστιγώνονταν στην πλατεία Μπουρναζίου οι εργαζόμενοι του Alter;", μας είπε χαρακτηριστικά!



3. σε ποια χώρα, κρίνονται παράνομοι οι εξαπατημένοι και νόμιμος εκείνος που εμπράκτως αποδεικνύεται ότι τους εξαπάτησε; Εκείνος που σύμφωνα με την τηλεοπτική αγορά, προεισέπραξε διαφημίσεις εκατομμυρίων ευρώ, χρέωσε το κανάλι με δυσβάσταχτα ποσά, κατέστρεψε -με πιθανό δόλο και ενδεχόμενο προσωπικό όφελος- μια υγιή επιχείρηση;



4. με ποια λογική, η νομική εκπρόσωπος του Alter ομολογεί στο δικαστήριο ότι ο σταθμός χάνει 80.000 ευρώ ημερησίως (!) από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ υποτίθεται ότι ΔΕΝ έχει καθόλου έσοδα, γι αυτό και δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του; Αν υπάρχουν 80.000 ευρώ καθημερινή εισροή στα ταμεία, τότε γιατί δεν δεσμεύονται από την Εφορία οι 40.000 και με τα υπόλοιπα δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι;



5. σε ποιές τσέπες καταλήγουν τα 80.000 ευρώ/ημέρα, που η δικηγόρος του σταθμού παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι χάνονται από τις απεργίες; Γιατί ο κ. Κοσμάς Σφαέλος, Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης του Alter και στενός συνεργάτης του κ. Γιαννίκου, δήλωσε σε συνέλευση των εργαζομένων ότι ο σταθμός εκπέμπει με μηδενικά έσοδα; Ποιός λέει την αλήθεια;



Ο ίδιος εργατολόγος, μιλώντας στο newsbomb.gr, εξήγησε ότι η απόλυτη νομική ευθύνη για τα οικονομικά τεκταινόμενα στο Alter τα τελευταία χρόνια, βαρύνει αποκλειστικά τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό του σταθμού κ. Κώστα Γιαννίκο καθώς και τον Γενικό Διευθυντή κ. Βασίλη Κοσμόπουλο."



Τέλος, εξέφρασε την έκπληξή του για την παρατεταμένη σιωπή και αδράνεια ΟΛΩΝ των -λεγόμενων- stars του σταθμού, η οποία τον βάζει σε "σενάρια και υποψίες", ενώ στην ερώτησή μας γιατί δεν επιθυμεί την δημοσιοποίηση του ονόματός του, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: "Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί τα παιχνίδια και τα συμφέροντα που παίζονται στην υπόθεση Alter"!



πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου