Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Wikileaks: «Σεμινάριο» Σπέκχαρντ στο Δρούτσα




Από… σεμινάριο πέρασε τον τότε αναπληρωτή και νυν υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, δύο μέρες πριν την πρώτη επίσημη επίσκεψη του έλληνα υπουργού στην Αμερική, όπου και θα συναντούσε τη Χίλαρι Κλίντον.




Σύμφωνα με απόρρητο τηλεγράφημα του Wikileaks που δημοσίευσε η «Καθημερινή», οι δύο άνδρες ...............
συναντήθηκαν στις 30 Ιανουαρίου 2010. Ο Σπέκχαρντ προτρέπει τον υπουργό να δείξει αποφασιστικότητα στα μεγάλα θέματα και να μην εμφανιστεί ως ένας διπλωμάτης που εξηγεί τις θέσεις του.



Του εξήγησε μάλιστα ότι η αποφασιστικότητα για την οποία τον καλούσε να δείξει, θα συνέβαλε στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, ενώ θα συνέβαλλε θετικά στο ενδεχόμενο συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με το Γιώργο Παπανδρέου.



Επίσης, του έδωσε συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς θα έπρεπε να χειριστεί το Κυπριακό και τα Σκόπια. Ο Δημήτρης Δρούτσας, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα έκανε λόγο για θετική πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εκφράζοντας την ελπίδα να έγινε αντιληπτή η συγκεκριμένη εξέλιξη από τις ΗΠΑ.



Μάλιστα, επικαλέστηκε το δείπνο του με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, χαρακτηρίζοντάς το «σημάδι» για τη θερμή σχέση τους.



ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου