Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στο στόχαστρο πάλι οι μισθοί στο Δημόσιο






Έρχεται νωρίτερα το ενιαίο μισθολόγιο, νέες περικοπές στις ΔΕΚΟ


- Παγώνουν μισθούς και κάνουν μειώσεις μία στις δύο ιδιωτικές εταιρείες

- Βάζουν χέρι και στα επιδόματα των ανέργων



Μόνο η Κυβέρνηση βλέπει θετικά μηνύματα στην οικονομία και επικαλείται τις …
εξαγωγές. Την ίδια ώρα η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει το… όνειρο της ανάκαμψης αφού η ύφεση οδηγεί το 54% των εταιριών στον ιδιωτικό τομέα στην καλύτερη περίπτωση σε πάγωμα μισθών.



Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εταιρείες που μειώνουν μισθούς μέσα στο 2011 είναι πολύ περισσότερες από πέρυσι πρώτη χρονιά του μνημονίου.



Μόνο ανάκαμψη δεν δείχνουν αυτά τα στοιχεία. Πέρυσι πάγωσε μισθούς το 38% των εταιρειών, φέτος το ποσοστό θα φτάσει το 44%.



Ακόμη χειρότερα στο 50% των εταιρειών γίνονται μειώσεις μισθών της τάξης του 13% σε υψηλά αμειβόμενους και κατά μέσο όρο 10 στους χαμηλόμισθους.



Όλα αυτά πριν έρθει το τσουνάμι των επιχειρησιακών συμβάσεων και συμβάσει όλα τα εργασιακά δικαιώματα.



Την ίδια ώρα στο δημόσιο τομέα το ενιαίο μισθολόγιο που θα σημάνει περικοπές επιδομάτων και εξίσωση μισθών μεταξύ των υπαλλήλων όλων των υπουργείων θα ισχύσει όπως όλα δείχνουν νωρίτερα απ’ ότι υπολογιζόταν.



Στις ΔΕΚΟ πρώτοι που θα δουν τις νέες μειώσεις είναι οι υψηλά αμειβόμενοι, αλλά όλοι οι υπάλληλοι θα δουν νέα μείωση μέσω περικοπών επιδομάτων. Νέα γενική μείωση μισθών, προς το παρόν, το υπουργείο λέει ότι δεν προβλέπεται…



Αν και ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί σειρά θα πάρουν όσοι μένουν άνεργοι καθώς θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια και στους ανθρώπους που… χάνουν το εισόδημά τους.



ΠΗΓΗ: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου