Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Η Ελλάδα μάλλον θα χρεοκοπήσει»





Η Ελλάδα υπάρχει πιθανότητα να χρεοκοπήσει, χωρίς, όμως, να τεθεί σε κίνδυνο η συνοχή της Ευρωζώνης, εκτιμούν αναλυτές που πήραν μέρος σε έρευνα του BBC.Το βρετανικό δίκτυο έδωσε βήμα σε 52 αναλυτές, των οποίων οι ειδικότητα θεωρείται το ευρώ.





.Απαντήσεις πήρε από 38 αναλυτές. Οι 25 από τους 38, προέβλεψαν ότι θα υπάρξει........................
 μία τουλάχιστον χρεοκοπία στην Ευρωζώνη και όλοι τους είπαν ότι η Ελλάδα μάλλον δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει όλα τα χρέη της.



«Η Ελλάδαθα χρεοκοπήσει, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να επιτύχει τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς της στόχους χωρίς να κηρύξει στάση πληρωμών και να καταστήσει διαχειρίσιμο το χρέος», είπε ο Γκάμπριελ Στάιν από την Lombard Street Research στο Λονδίνο.



Οι 14 από τους αναλυτές πιστεύουν ότι και η Ιρλανδία θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, ενώ επτά εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει και η Πορτογαλία.



33 αναλυτές ανέφεραν ότι το ευρώ θα επιβιώσει τελικά από την κρίση, ενώ οι 23 θεωρούν ικανοποιητική τη διαχείριση της κρίσης από την Κομισιόν και την ΕΚΤ.



Παρόμοιες εκτιμήσεις για την Ελλάδα υπάρχουν και σε δημοσίευμα του Der Spiegel, στο οποίο σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «όλο και περισσότεροι εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τελικά την αναδιάρθρωση του χρέους της».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου