Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Νέο “κοστούμι” μέτρων ράβει το υπουργείο Οικονομικών




Τα έσοδα πρόσφατα μάθαμε ότι είναι ήδη λιγότερα μέσα στο πρώτο τρίμηνο κατά 1,8 δισ. τώρα μαθαίνουμε ότι μας έλειπαν το 2010 άλλα 1,2 δισ και η… σούμα βγάζει 3 δισ. “φρέσκα¨μέτρα για να ικανοποιηθεί η τρόικα.




Μέχρι στιγμής βέβαια, αφού λόγω αδυναμίας του κράτους να εισπράξει από κει που πρέπει όλα δείχνουν ότι η μαύρη τρύπα θα μεγαλώσει κι άλλο μέσα στο 2011 και έτσι μέτρα που υπολογίζονταν από το 2012 και μετά θα έρθουν νωρίτερα.



Ψηλά στην λίστα των περικοπών βρίσκονται τα...........
 κοινωνικά επιδόματα, όπως επιδόματα ανεργίας, πολυτεκνικό, ΟΓΑ κλπ για να βρεθούν περίπου 500 εκατομμύρια.



Στο μάτι μπαίνουν παράλληλα όσοι δεν έκαναν περαίωση και όσοι έχουνακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ.

Φαίνεται πως πλέον ήρθε η ώρα για μετάταξη βασικών αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό συντελεστή 23%, αλλά και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά. Ταυτόχρονα μπαίνει και ο ειδικός φόρος στα αναψυκτικά.



Όλα επίσης δείχνουν ότι οι περικοπές στο Δημόσιο έρχονται νωρίτερα με μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο και νέες περικοπές στις ΔΕΚΟ, ενώ παράλληλα θα μπει “ψαλίδι” στα κοινωνικά επιδόματα και κυρίως στον αριθμό των δικαιούχων αφού μπαίνουν τα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια τα οποία αλλάζουν προς το… χαμηλότερο.



Ακόμη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και για το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς τα νοικοκυριά μετά τις απανωτές μειώσεις μισθών και τις αυξήσεις στους φόρους δεν θα αντέξουν το διπλασιασμό της τιμής, ωστόσο τα… νούμερα δεν βγαίνουν καθώς αν δεν εξισωθεί ο φόρος με αυτό του κίνησης το κράτος θα πρέπει να βρει άλλα 700 εκατομμύρια.



Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η περικοπή σχεδόν στο σύνολό τους των φοροαπαλλαγών όσων έχουν εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ (μικτά).



Παράλληλα όλα δείχνουν ότι θα τρέξουν ίσως και από το καλοκαίρι οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα σημάνουν ραγδαία αύξηση της φορολόγησης για εκατομμύρια πολίτες με στόχο την είσπραξη 600 εκατομμυρίων ευρώ. Άλλα 100 εκατομμύρια “ψάχνει” το κράτος και από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων μέσω του ειδικού τέλους.



Αυτά περιλαμβάνει… μέχρι τώρα η λίστα, αλλά η τρόικα ξανάρχεται!



ΠΗΓΗ: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου