Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Με κεντρικό σύνθημα «Επισκεφθείτε την Ελλάδα», την Κυριακή 27 Μαρτίου στην 5η Λεωφόρος του Manhattan η μεγάλη παρέλαση του Ελληνισμού για τον εορτασμό της 190η επετείου της εθνικής μας παλιγγενεσίας.



Η εβδομάδα που διανύουμε είναι γεμάτη από μια σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την παρέλαση της Κυριακής, η οποία και τελικά θα μεταδοθεί από το κανάλι 9 του δικτύου FOX από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Τους φετινούς τελετάρχες αποτελούν οι ομοσπονδιακοί βουλευτές και συμπρόεδροι του “Hellenic Caucus”, η δημοκρατική Carolyn Maloney από την Νέα Υόρκη και ο ρεπουμπλικάνος Κώστας Μπιλιράκης από την πολιτεία της Φλόριδας, ο καρδιολόγος Βασίλειος Τένετ, καθώς και ο ιδιοκτήτης του NGTV Δημήτρης Καστανάς.
Η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό προστασίας του πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, ενώ η Βουλή θα εκπροσωπηθεί από την βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη, τον Αθανάσιο Δαβάκη της ΝΔ και τον Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο του ΛΑ.Ο.Σ.
 Με αφορμή το 39ο ετήσιο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας το Σάββατο στις 26 Μαρτίου, στην Νέα Υόρκη θα βρίσκεται ο υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χρήστος Πατσαλίδης, ο οποίος και θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.









Οι εκδηλώσεις




Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Τρίτη από το Brooklyn, όπου ο πρόεδρος της..............
 περιφέρειας, Marty Markowitz υποδέχεται στις 6 το απόγευμα στο Brooklyn Borough Hall την ελληνική κοινότητα για τον εορτασμό της Ημέρας Ελληνικού Πολιτισμού, ενώ αύριο Τετάρτη, ενώ είχε προγραμματιστεί στο Atrium Café του Ωνασείου στο Manhattan από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της παρέλασης, την τελευταία στιγμή άλλαξε η τοποθεσία για τον καθεδρικό της Αγίας τριάδας στο Manhattan. Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον σύλλογο των Ελλήνων Δικηγόρων, των Ελλήνων γιατρών, το ελληνικοαμερικανικό και το κυπριακό-αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο, την ένωση των Ελλήνων τραπεζιτών, τον σύλλογο Επιστημόνων Αμερικής, και το ίδρυμα ανιάτων ασθενειών αφιερώνουν την συγκεκριμένη εκδήλωση στην νεολαία, αναμένοντας την συμμετοχή του κόσμου στην οικονομική στήριξη της παρέλασης με τα ποσά των 40 και 50 δολαρίων. Ο τραγουδιστής Γιάννης Παπαστεφάνου και η ορχήστρα του θα βρίσκεται εκεί, διασκεδάζοντας του παραβρισκόμενους.




Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, ο δήμαρχος Michael Bloomberg υποδέχεται στην δημαρχική κατοικία, στο Gracie Mansion την ελληνοαμερικανική κοινότητα (μόνο όσους έχουν πρόσκληση) στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.



Την ίδια μέρα στην έδρα της Ομοσπονδίας στο Σταθάκειο κέντρο στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση, για τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ ο χαρακτήρας της –ως είθισται να λέγεται- είναι πανηγυρικός, με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, των προξενικών αρχών και την ελληνικής αντιπροσωπείας, αλλά και της προεδρικής φρουράς (αν φτάσουν τελικά την Πέμπτη, όπως ευελπιστούν οι διοργανωτές).



Στις 25 Μαρτίου, την Παρασκευή, ανήμερα της Εθνικής μας επετείου, στις 12 το μεσημέρι στο Bowling Green θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, παρουσία (;) των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς και πιθανότατα της ελληνικής αντιπροσωπείας.



Το απόγευμα της ίδιας μέρας, από τις 5:30 μέχρι και τις 7:30 το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με την στήριξη του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης παραθέτει ανοιχτή ομογενειακή δεξίωση, προσκαλώντας όλους τους Έλληνες και τους φίλους της Ελλάδας να παρευρεθούν.



Την Παρασκευή το βράδυ στις 7, στην αίθουσα «Πέτρος Γ. Πατρίδης» του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση που κάνει την Ομοσπονδία στην Αστόρια. Μέχρι πρότινος τιμώμενοι ήταν σύλλογοι με μακρά ιστορία και πολλά χρόνια ζωής. Φέτος θα τιμηθούν, όπως ανέφερε ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Π. Γαλάτουλας «κάποιοι από εμάς», δίνοντας τα ονόματα των: Κώστα Κοντογιάννη, Ανδρέα Κωμοδρόμου, Ελένης και Ιωάννη Ψαρρά, Γεωργίας Κοτζαμάνη, Μιχάλη και Αλίκης Χαλκιά, Χάιδους Μιχάλτση, Δρ. Γεώργιου Τσιούλια, Δρ. Αναστάσιου Κασαπίδη και Θίας Χάλο. Η Γεωργία Κοτζαμάνη δεν αποδέχτηκε την τιμητική διάκριση.



Στην Washington, ανήμερα της εθνικής μας εορτής και πριν την τελετή στον Λευκό Οίκο, από τις 12:30 μέχρι τις 2:00 στην ελληνική πρεσβεία πραγματοποιείται ανοιχτή δεξίωση, ενώ στις 5 το απόγευμα στον Λευκό Οίκο ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα παραλάβει την διακήρυξη της Ανεξαρτησίας από τον Αμερικανό πρόεδρο στην ειδική τελετή που εδώ και χρόνια διοργανώνεται.







Την επομένη, Σάββατο 26 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο Κρητικό σπίτι, ο σύλλογος Κρητών «Ομόνοια» για Τρίτη συνεχή χρονιά έχει προγραμματίσει εκδήλωση που θα πρωταγωνιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα διαφόρων συλλόγων. Επικεφαλής της διοργάνωσης είναι ένα δραστήριο μέλος της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας ο κρητικός Κυριάκος Μαραγκουδάκης.



Το Σάββατο το βράδυ στις 7, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί το επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Hilton στο Manhattan, όπου τιμώνται οι τελετάρχες και οι μεγάλοι χορηγοί της παρέλασης.



Την Κυριακή το πρωί 27 Μαρτίου, ανήμερα της μεγάλης παρέλασης στην 5η λεωφόρο, θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και στις 10 το πρωί η πανηγυρική Δοξολογία για την εθνική επέτειο στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Manhattan, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ενώ ως είθισται τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Στις 11:30 το πρωί μεσημέρι, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση, θα γίνει η καθιερωμένη δεξίωση στο ξενοδοχείο Pierre.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου