Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Aυτοί που μας κυβερνούν είναι εντελώς άσχετοι!!!









Αυξάνεται το έλλειμμα – έρχονται νέα μέτρα. Μπράβο πάλι τα καταφέρατε σαϊνια!!!




Κοντά στο 10% του ΑΕΠ αναμένεται να κινηθεί το έλλειμμα του 2010, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες από τις Βρυξέλλες.



Η διαρροή των πληροφοριών συμπίπτει χρονικά με την αποστολή των επίσημων στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος (EDP), ενώ τα τελικά στοιχεία θα ανακοινωθούν από την Eurostat σε λίγες ημέρες.



Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το στενό οικονομικό επιτελείο γύρω από τον υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει...............
 εικόνα για τα στοιχεία που αποστέλλει αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες η ΕΛΣΤΑΤ, καθώς η Στατιστική Αρχή είναι πλέον πλήρως ανεξάρτητη και δεν ενημερώνει για τα στατιστικά δεδομένα που θέτει στην κρίση της Eurostat.



Υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών για έλλειμμα 9,4% το 2010 αναθεωρήθηκε επί τα χείρω από την τρόικα κατά 0,2% με αποτέλεσμα η εκτίμηση για το έλλειμμα 2010 να φτάνει πλέον στο 9,6%, αλλά όχι και στο 10%.



Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η καταγραφή των υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης ως το τέλος του 2010, οι οποίες σύμφωνα με το όριο που έθεσε η τρόικα πρέπει να εξυπηρετούνται μέσα σε 90 ημέρες.



Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος Μαρτίου που βρισκόμαστε υπάρχει πλέον σαφέστερη εικόνα για τα χρέη των νοσοκομείων και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επίσης για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.



Τα παραπάνω οδηγούν όπως όλα δείχνουν τον τελικό «λογαριασμό» κοντά σε έλλειμμα που θα φτάσει το 10% του ΑΕΠ, γεγονός που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει μέτρα για να καλύψει τις «μαύρες τρύπες».



ΠΗΓΗ: http://epanastasi-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου