Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ανδρουλάκης: Aιχμές κατά Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου.Τα άκουσε και ο Γερουλάνος από το Βούρο








Και ο Μίμης Ανδρουλάκης προστέθηκε σήμερα στον μακρύ κατάλογο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που στρέφονται κατά κυβέρνησης και υπουργών για σειρά παραλείψεών τους σε ζωτικής σημασίας ζητήματα.




Στο στόχαστρο του βουλευτή βρέθηκε η εταιρεία Ελληνικά αμυντικά Συστήματα ( ΕΑΣ ), ο αποκλειστικός προμηθευτής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που κινδυνεύει να...............
 κυλήσει σε μαρασμό μετά από λανθασμένες επιλογές στρατηγικής ορισμένων απελθουσών διοικήσεων, τους αναγκαίους περιορισμούς των αμυντικών μας δαπανών και τη γενικότερη αρνητική οικονομική συγκυρία. ‘’
Δεν λαμβάνονται νέες παραγγελίες, ιδιαίτερα από ξένους πελάτες, συσσωρεύονται υψηλά χρέη με δυσβάστακτους τόκους κι οι αναγκαίες μετατάξεις του προσωπικού δεν υπακούουν σε παραγωγικά κριτήρια, με αποτέλεσμα ειδικευμένο προσωπικό να μετατοπίζεται σε γραφειοκρατικές υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης’’, σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.



Ο κ. Ανδρουλάκης καλεί τους Υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών να ενημερώσουν τη Βουλή για το αν προτίθενται να υλοποιήσουν συγκεκριμένο πλάνο ανασυγκρότησης που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στην εταιρία και σε τι επιπλέον ενέργειες θα προβούν για να επιτύχουν συμφωνίες συμπαραγωγής με αντίστοιχες εταιρίες του εξωτερικού, ώστε να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών.

 



Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε στη σημερινή διάσκεψη των προεδρείων των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας του ΠΑΣΟΚ ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.




Δέχθηκε οξύτατη επίθεση από τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΚΤΕ Πολιτισμού Γιάννη Βούρο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε ότι το μόνο έργο που έχει να επιδείξει εστιάζεται στους αρχαιολογικούς χώρους και πέραν τούτου. Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένη τροπολογία καίριας σημασίας για την επιβίωση των κινηματογράφων μέσω κρίσης που προτείνει την μείωση της φορολόγησής τους, η οποία όμως αγνοείται καιρό τώρα.



Ο κ. Βούρος αφού τα’ πε και ξέσπασε αποχώρησε αμέσως από την σύσκεψη δίνοντας νοητά την σκυτάλη και σε άλλους συναδέλφους τους, ότι έχουν να το πουν.



Ο κ. Μακρυπίδης στη συνέχεια κατήγγειλε κενό ενημέρωσης στα της οικονομίας ενώ ο κ. Καρτάλης προειδοποίησε ότι όσες ερωτήσεις κατέθεσε στη Βουλή χωρίς να λάβει σχετική απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς, περί τις 15, θα τις μετατρέψει σε επερωτήσεις για να τους αναγκάσει να το πράξουν.

πηγη:tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου