Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες




Νομοσχέδιο για νέα εγγυοδοσία 30 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τις τράπεζες φέρνει η κυβέρνηση. Παραμένει κλειστή η στρόφιγγα των δανείων. Γκρίνια υπουργών κατά Παπακωνσταντίνου και υποσχέσεις για επιτήρηση των τραπεζών και δεσμευτικούς όρους...


Μπορεί να συνεχίζονται οι προαναγγελίες για περικοπές και η έλλειψη ρευστότητας να οδηγεί σε λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας, ωστόσο η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει χρήματα στις τράπεζες χωρίς να απαιτεί αλλαγή στάσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, δεσμεύθηκε ότι σύντομα..............
 θα έλθει νομοσχέδιο που θα προωθεί νέα εγγυοδοσία προς τις τράπεζες, ώστε να αντλήσουν 30 δισεκατομμύρια ευρώ από την ΕΚΤ.

Για άλλη μια φορά εξαγγέλθηκε ο ορισμός κυβερνητικών επιτρόπων σε κάθε τράπεζα με στόχο να τεθεί υπό επιτήρηση η σχέση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με την πραγματική οικονομία και την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Το γεγονός όμως ότι η ρευστότητα των τραπεζών δεν περνάει στην πραγματική οικονομία, αυτή τη φορά προκάλεσε αντιδράσεις από τους άλλους υπουργούς.

Σκληρή κριτική στον Γ. Παπακωνσταντίνου άσκησαν οι υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης.

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε να υπάρξουν συμφωνίες με κάθε τράπεζα ξεχωριστά, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας, πρόταση με την οποία φέρεται να συμφώνησε και ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι "το το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει από τη δική του πλευρά να ενισχύσει την πραγματική οικονομία, συμβάλλοντας στον περιορισμό της ύφεσης και τη στήριξη της ανάπτυξης".

Δεσμευτικούς όρους για τις τράπεζες ζήτησε και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ για "αλαζονική" αντιμετώπιση των πολιτών έκανε λόγο ο Τηλέμαχος Χυτήρης.



www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου