Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΤΡΟΪΚΑ:''ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΜΕ''




Ο ''Λόγιος Ερμής'' ξετινάζει ακόμη μια φορά την σύμβαση του δανείου που υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών εν αγνοία της κυβέρνησης, χωρίς ψήφιση στη βουλή, ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα πραγματικά συμφέροντα που κρύβονται απο πίσω, αποκαλύπτοντας την αρχή του τέλους σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστρέψει την διάβρωση του νού και της κρίσης...
Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας μας στην Ελλάδα έχει απαγορευθεί να πουλήσει ή να μεταβιβάσει δημόσια γη, χωρίς να συμφωνήσει η Τρόικα. Οι αλλαγές Μέρκελ που προωθούνται στο Σύνταγμα για την συγκράτηση των ελλειμμάτων και των χρεών, θα αναγκάσει κάθε επόμενη κυβέρνηση να ...
"αξιοποιήσει" δημόσια περιουσία για να συγκρατήσει τα χρέη και τα ελλείμματα.
Ο νόμος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ίσα ίσα που θα διευκολύνει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με όσα έχει δεσμευθεί η Ελλάδα δια της παρούσας κυβέρνησης στην δανειακή σύμβαση με τους 15.

Με άλλα λόγια βρέθηκε ο μανδύας της "νομιμότητας" με τον οποίο θα καλύψουν το "πτώμα", επιχειρώντας να αποσπάσουν αδιαμαρτύρητα την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Βουλής και της κοινωνίας γενικότερα για τις αλλαγές σε τίτλους ιδιοκτησίας.

Για τους αναγνώστες που ακόμα και σήμερα δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την περιβόητη αυτή δανειακή σύμβαση και μόνο ορκισμένοι εχθροί της Ελλάδος θα υπέγραφαν μπορούν να ανατρέξουν στο άρθρο για τον δανεισμό απο το ΔΝΤ.

Ας δούμε όμως τι θα πουλήσουν για τα 50 δις;

Το πωλητήριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Κεφάλαιο, αφορά κρατικά εμπορικά ακίνητα και εκτάσεις γης, μαζί με τις κρατικές συμμετοχές σε εισηγμένες και μη εταιρείες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι τράπεζες.[1]

Τι πουλάει το δημόσιο:

" Συμμετοχές στις τράπεζες (ΑΤΕ, ΤΤ, Αττικής)

" Επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

" Συμμετοχή σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

" Αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

" Συμμετοχή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

" Ακίνητη περιουσία του ομίλου ΟΣΕ

" Επέκταση συμβάσεων παραχώρησης στην Αττική Οδό και Εγνατία Οδό

" Στρατηγικός επενδυτής στα ΕΛΤΑ

" Αξιοποίηση του Φάσματος Συχνοτήτων και Ψηφιακού Μερίσματος

" Συμμετοχή στο Αττικό λιμενικό σύστημα

" Μελέτη στρατηγικής και συμβάσεων παραχώρησης για λιμάνια

(11 περιφερειακοί οργανισμοί λιμένων και 850 μαρίνες)

" Συμμετοχή στην ΛΑΡΚΟ

" Συμμετοχή σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

" Παράταση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΠΑΠ

" Στρατηγικός επενδυτής στον ΟΔΙΕ

" Συμμετοχή στο καζίνο της Πάρνηθας

" Στρατηγικός επενδυτής στα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό) Ενώ το ίδρυμα "Α.Παπανδρέου" βγάζει στο σφυρί 598 νησιά.

Από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ προετοίμαζε την ιδέα για πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων. Στην μελέτη με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας" ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα.

Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί.».

Οι του ΔΝΤ έχουν ακούσει για τους πολιτικούς του Τόπου![2] Εχουν ακούσει για τις κατά καιρούς προδοσίες. Για τα ΙΜΙΑ και το ξεβράκωμα του Σημίτη και για τις σχετικές ασυναρτησίες του τότε υπουργού Εξωτερικών Πάγκαλου, γνωρίζουν τα όσα έγιναν με τον Οτσαλάν, γνωρίζουν τι γίνεται κάτω από το τραπέζι για τα πετρέλαια, το Αιγαίο και τα λοιπά! Όπως βέβαια για τις μίζες, τις κλεψιές, τις απάτες και σου λένε: Ας τους πηδήξουμε για να πάρουμε τα λεφτά μας.

Μετά από αυτή την εικόνα που έχουν για τον Τόπο είναι εύκολο να μας μεταχειρίζονται με όποιο τρόπο τους βολεύει. Αδιαφορούν και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις αντιδράσεις. Όλα τα γράφουν. Λένε ό,τι γουστάρουν γιατί έχουν βρει χαμηλά γαϊδούρια και τα καβαλάνε.

Ας περιμένουμε λοιπόν φίλοι μου και τα χειρότερα. Σίγουρα έρχονται.

Στο τέλος θα κάνουν και επιτάξεις στα σπίτια μας (θυμηθείτε το)!

Βέβαια υπάρχουν και φλωρέ αναλυτές που τα βάζουν όλα πάνω στο Τραπέζι με ευσεβισμό και αληθοφάνεια ...; Και πάντα η φράση: «Τι θα κάναμε, χρωστάγαμε». Και βέβαια χρωστάγαμε και χρωστάμε ...;ειδικά ΔΥΟ Καναλιών - ας προσέξουν γιατί φαίνεται η «γραμμή», μην τους πέσει. Παραφαίνεται ...;

Και αυτό τι σημαίνει; Ότι θα μας εξαθλιώσουν μέχρις εσχάτων; Θα ξεπουλήσουν τα πάντα χωρίς να λογοδοτήσουν σε κανέναν; Θα λένε ό,τι γουστάρουν για τον Τόπο μας; Θα θρυματίζουν με το έτσι θέλω το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας;;

Δεν ξεπουλάνε για το χρέος - Ξεπουλάνε από «χρέος»![3]

Ας δούμε όμως μέχρι τώρα και στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές της εκποίησης και περιγράφοντας το ξεπούλημα με όλους τους δυνατούς ευφημισμούς (ιδιωτικοποίηση, αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση, μισθώσεις παραχώρησης κ.λπ.):

"Ξεπούλησαν τον Σκαραμαγκά.Αλλά αυτό σε τι «βοήθησε» τα οικονομικά του κράτους;

"Ξεπούλησαν την ΑΓΕΤ. Αλλά αυτό σε τι «τόνωσε» τα δημόσια ταμεία;

"Ξεπούλησαν τον ΟΤΕ. Αλλά αυτό σε τι απέτρεψε τον «Τιτανικό»;

"Ξεπούλησαν πάνω από το 90% του τραπεζικού τομέα. Αλλά αυτό σε τι «έσωσε» την οικονομία;

"Ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά. Αλλά αυτό σε τι «βελτίωσε» τα ελλείμματα;

"Ξεπούλησαν την «Ολυμπιακή». Αλλά αυτό σε τι απομάκρυνε την «εντατική»;

"Ξεπούλησαν τη διώρυγα της Κορίνθου. Αλλά αυτό σε τι απομάκρυνε τη «χρεοκοπία»;

"Ξεπούλησαν τους οδικούς άξονες της χώρας. Αλλά αυτό σε τι συνέβαλε για τον «κατευνασμό των αγορών»;

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το 2004, δηλαδή μια ολόκληρη πενταετία πριν από την εκδήλωση της κρίσης, χρόνια πριν από την προσχηματική επίκληση του χρέους, το ΠΑΣΟΚ είχε διαπράξει τα εξής:

"Ξεπούλησε το 48,5% της ΔΕΗ.

"Ξεπούλησε το 38% της ΕΥΔΑΠ.

"Ξεπούλησε το 64% από τα «Ελληνικά Πετρέλαια».

"Ξεπούλησε το 49% του ΟΠΑΠ.

"Ξεπούλησε το 92% της Εθνικής Τράπεζας.

Είναι το ίδια κόμμα, που παρέδωσε

"το αεροδρόμιο των Σπάτων στους Γερμανούς,

"τη γέφυρα του Ρίου στους Γάλλους,

"την Αττική Οδό στον Μπόμπολα, κ.ο.κ.

Πως γίνεται λοιπόν να παρουσιάζουν σαν «φάρμακο» την ίδια εκείνη δηλητηριώδη πολιτική που έχει διαλύσει την Ελλάδα και κανείς να μην το αντιλαμβάνετε;;

Πως είναι δυνατόν να εμφανίζουν σαν «σωτηρία» την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει γεμίσει τα ταμεία των κεφαλαιοκρατών και έχει εκτινάξει τα δημόσια χρέη, αποκαλώντας «φιλόδοξη» και «αναγκαία» την ίδια εγκληματική πολιτική που έχει φτωχύνει τους Ελληνες και τους έχει αποστερήσει το δημόσιο πλούτο τους, ισχυριζόμενοι πως παραμένει «επιβεβλημένος» εκείνος ακριβώς ο «μονόδρομος» του ξεπουλήματος που ακολουθούν επί δεκαετίες, με τα γνωστά αποτελέσματα!

Κανείς δεν αντιλαμβάνετε ότι έχουν αρχίσει το ξεπούλημα πολύ πριν εμφανιστεί η «τρόικα», πολύ πριν ανακαλύψουν ως πρόσχημα το δημόσιο χρέος. Δεν ξεπουλούν για να «μειώσουν» το χρέος. Όσο ξεπουλούν, το χρέος αυξάνει. Ξεπουλούν για να εκ-πληρώσουν το μόνο χρέος που αναγνωρίζουν και τους καθοδηγεί: Το ταξικό τους χρέος, να υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της παγκοσμοιοποίησης που προωθούν τα αφεντικά τους.

Ο ρόλος ένός κράτους, μιας Πολιτείας, είναι να προστατεύει , μεριμνεί και εκπαιδεύει τους πολίτες του. Και φυσικά με τη δημιουργία Στρατηγικής σημασίας Οργανισμών, να θέτει στην υπηρεσία του Λαού υπηρεσίες και αγαθά για όλους. Αυτά όμως κάλλιστα μπορούν να γίνουν Βαρέα Οπλα εναντίον των συμφερώντων του Λαού, αν πέσουν σε χέρια γκάγκστερ ιδιωτών επιχειρηματιών που θα τα χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος, και ακόμη χειρότερα όταν μιλάμε για συμφέροντα τραπεζών ευρωπαϊκών (και μη) χωρών.Δεν το λέω εγώ, ούτε το βγάζω απο το μυαλό μου, το αναφέρει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.



Αναλυτικότερα αναφέρει:

«Τώρα μαλώνουν επί ώρες, αν θα πρέπει να βοηθήσουν τους φτωχούς Έλληνες, Πορτογάλους Ιρλανδούς με χρήματα ή με εγγυήσεις, ή αν είναι προτιμότερο να τους συμβουλεύσουν να κηρύξουν πτώχευση. Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών»

Έχω γράψει επανηλειμένα σχετικά με το τεράστιο χρέος της χώρας μας και τα πραγματικά συμφέροντα που αυτό εξυπηρετεί διακινδυνέυοντας να χαρακτηριστώ γραφικός και να θεωρηθεί απο άλλους σκεπτόμενους ως παραπληροφόρηση. Επιμένω όμως γιατί θεωρώ ότι άν η πολιτική τους και αυτή η συστηματική προώθηση συμφερόντων περάσει, ο υπερήφανος λαός μας θα βυθιστεί στα Τάρταρα.

Και την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά όλοι αυτοί στο κοτέτσι της κυβέρνησης και στη χαβούζα της βουλής που την βρωμίσανε όλα αυτά τα χρόνια. Την ευθύνη την έχουν αυτοί με το πλούσιο βιογραφικό, τη φτωχή συνείδηση και την παραμικρή ικανότητα να διαχειριστούν ακόμη κι ένα ευρώ αν δεν τους έβαζε η μάνα τους στο δημόσιο.

Ειδικά αυτός ο κύριος που δε μιλάει καλά καλά την ελληνική τον συμβουλεύω να πουλήσει το όνομα που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του γιατί είναι το μόνο δικό του σε αυτή τη χώρα.

Όλα τα άλλα ανήκουν στο λαό και δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί να πουλήσουν το παραμικρό!

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος και απαιτούμε να πληρωθούν τα χρέη από τα κλεμμένα 25 χρόνων, που με δόλο όλα αυτά τα χρόνια άρπαξαν.

Πρέπει όλοι να βροντοφωνάξουμε ότι είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα σε τούτα δω τα ιερά χώματα!

Πρεπει ΌΛΟΙ όσοι συμμετέχουν σε αυτη την ανεκδιήγητη προδοσία να απελαθούν.

Να οδηγηθούν με κλούβα στο αεροδρόμιο και να αναχωρήσουν για τα δικά τους μέρη.

Πρέπει όλοι μας πριν είναι πραγματικά αργά να αναζητήσουμε μέσα μας, αυτή την μεγαλειώδη ψυχή του Έλληνα...

Την ίδια ψυχή που υπήρχε στους ανθρώπους που πολεμούσαν και πέθαιναν αντιστεκόμενοι στους κατακτητές . Στους τότε νέους που στεκόταν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα φωνάζοντας ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ και που έπεφταν «για να ζήσουν τα παιδιά μας καλλίτερα και ελεύθερα» όπως έλεγαν αν και δεν είχαν προλάβει να κάνουν δικά τους παιδιά .[4]

Την ψυχή του Έλληνα που μας συντροφεύει σε όλες τις Πορείες Ειρήνης, και διαδηλώνει στους δρόμους της Αθήνας για την Ένωση της Κύπρου αρχικά , στον ανένδοτο αγώνα αργότερα και στο Πολυτεχνείο μετέπειτα.

Αυτή την ψυχή και το πνεύμα του Έλληνα τα γνωρίζει κανείς διαβάζοντας και βλέποντας τα έργα του και μελετώντας από την καλή και την ανάποδη την Ιστορία του, που αρχίζει πριν ακόμα και από τις ρίζες της Ιστορίας.

Αυτή η αδούλωτη ψυχή του Έλληνα που αγάπησα, δεν χωράει μες` στα μέτρα τους και ούτε εις την παλιά ούτε στη νέα τάξη των πραγμάτων τους . Είναι η ψυχή που την υμνούν οι ποιητές και την φοβούνται διαχρονικά όλες οι εξουσίες , και όλο την πολεμάνε με αφιόνι στους αιώνες και ακόμα πρόσφατα με άγριο πελέκημα στα ξερονήσια . Μα αυτή ( όλο πετιέται από ξαρχής και αντρίευει και θεριεύει ) και εκείνοι όλο νέα αφιόνια την ποτίζουν και όλο με Δεσμά Νέα Ταμειακά (ΔΝΤ) την φυλακίζουν!

Αυτή τη λεύτερη ψυχή , την αγάπησα με όσο πάθος της αξίζει και με φρίκη τη βλέπω στον καιρό μας θαλασσοπνιγμένη και αβοήθητη. Αναζητώ με αγωνία ένα σκίρτημα της ζωής της μέσα στα σχόλια σας , μέσα στις απαντήσεις σας . Για αυτό Γράφω !



''Εγώ είμαι η ακατάλυτη

ψυχή των Σαλαμίνων,

στην Εφτάλοφην έφερα

το σπαθί των Ελλήνων.

Δε χάνομαι στα Τάρταρα,

μονάχα ξαποσταίνω,

στη ζωή ξαναφαίνομαι

και λαούς ανασταίνω!"



Πηγή logioshermes



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου