Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια

Mετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης κατατέθηκε τελικά στη Bουλή το νομοσχέδιο του Yπουργείου Οικονομικών για τη «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων».


Με τη ρύθμιση της αγοράς το Yπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει πάνω από........
 1 δισ. σε διάστημα 2-3 ετών, ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της περικοπής των μισθών και των συντάξεων, ή στο 100% της περικοπής του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τα μηχανήματα θα προκηρυχθούν 4-10 άδειες ευρείας κλίμακας μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, τμήμα των οποίων θα λάβει η ΟΠΑΠ Α.Ε. Κάτοχοι άδειας μπορούν να είναι Α.Ε. με κατατεθειμένο κεφάλαιο τουλάχιστον 400.000 ευρώ με έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Απαιτείται και σύσταση εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ.

Ορίζεται ότι στην προκήρυξη θα προβλέπεται η τιμή εκκίνησης, το δε τίμημα θα καταβάλλεται 80% με την έκδοση της άδειας και το υπόλοιπο 20% σταδιακά, σύμφωνα με την προκήρυξη. Η διάρκεια των αδειών θα είναι δεκαετής.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η ελεύθερη διάθεση πιστοποιημένων τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων και διεξαγωγή τους μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους.

Όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα, θα προκηρυχθούν 15-20 άδειες, μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό. Το Δημόσιο προσδοκά έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ σε διάστημα 2-3 ετών, καθώς και επιπλέον έσοδα από το διαδικτυακό στοίχημα (ειδικά για το 2011 προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων).

Κάτοχοι άδειας μπορούν να είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες με κατατεθειμένο κεφάλαιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ και σύσταση εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Η διάρκεια των αδειών είναι πενταετής.

Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου