Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ηλεκτρονική απάτη με την τραγωδία της Ιαπωνίας. Προσοχή στα e-mails σας!

Ως άλλα θύματα της τραγωδίας στην Ιαπωνία ασυνείδητοι απατεώνες δεν έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλευτούν το γεγονός και σκέφτηκαν έναν "πανέξυπνο" τρόπο για να θησαυρίσουν.



Χρησιμοποιώντας τα γνωστά σε όλους μας e-mails προσπαθούν να εκμεταλευτούν ανυποψίαστους πολίτες καθώς εμφανίζονται ως θύματα της τραγωδίας που έχασαν τα πάντα και δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα χρήματα για να ενταφιάσουν τους νεκρούς τους, ζητώντας εντέλει οικονομική βοήθεια.




Η Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου εφιστά την προσοχή σε...
 ηλεκτρονικά μηνύματα που αυτές τις ημέρες έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αφορούν στην καταστροφή στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για απατηλά μηνύματα, όπου απατεώνες εμφανίζονται ως εκπρόσωποι έγκριτων οργανισμών (φιλανθρωπικών, ιατρικών κ.λπ.) και ζητούν τη βοήθεια των χρηστών με την καταβολή χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς που επισημαίνουν.

Το Κέντρο συμβουλεύει τους χρήστες να μην απαντούν σε κανένα τέτοιο μήνυμα και σε καμία περίπτωση να μη στέλνουν χρήματα σε λογαριασμούς. Εάν δεν έχουν λογισμικό firewall ή λογισμικό antivirus στον υπολογιστή, καλό θα είναι να τον "θωρακίσουν" με τέτοια προγράμματα, καθώς τα απατηλά μηνύματα μπορούν εκτός των άλλων να εγκαταστήσουν ιούς ή "δούρειους ίππους" στον υπολογιστή του χρήστη.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου