Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Λάθος email έσπειρε τον πανικό στους Έλληνες της Ιαπωνίας



Τον πανικό έσπειρε στους Έλληνες της Ιαπωνίας, μια ταξιδιωτική οδηγία, λάθος διατυπωμένη, που εστάλη σε αυτούς από την ελληνική πρεσβεία και καλούσε τους ομοεθνείς μας, να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.







Ειδικότερα, το ηλεκτρονικό μήνυμα, καλούσε τους Έλληνες που ζουν στο Τόκιο, να εγκαταλείψουν την ιαπωνική πρωτεύουσα, είτε επιστρέφοντας στην Ελλάδα, είτε μετακομίζοντας σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χλμ νοτιότερα.

Το email, προειδοποιούσε ακόμα πως εγκυμονεί ο κίνδυνος...
 νέων εκρήξεων στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα, καθώς, σύμφωνα πάντα με το μήνυμα, το υγρό στον αντιδραστήρα 4, στον οποίο ξέσπασε νέα πυρκαγιά, ενδεχομένως να τελειώσει με αποτέλεσμα να είναι πιθανή νέα έκρηξη, η οποία μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές εκρήξεις στους άλλους αντιδραστήρες.

Μετά τον πανικό που προκλήθηκε, το υπουργείο προσπάθησε να αναδιατυπώσει και να εξηγήσει ότι απευθύνθηκε σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς την Ιαπωνία, προσπαθώντας να αποτρέψει κάτι τέτοιο εφόσον είναι αυτό δυνατόν.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ιαπωνία

Οι ελληνικές αρχές, βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ιαπωνία, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Περαιτέρω, το υπουργείο Εξωτερικών, έχει προχωρήσει σε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, ώστε να διευκολύνει όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και δεν είχαν κατορθώσει να κάνουν σχετικές κρατήσεις.

Η ελληνική πρεσβεία στο Τόκιο έχει ζητήσει απ' όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα να την ενημερώσουν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης(16/03), ώστε το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει τις απαραίτητες κρατήσεις με ειδική τιμή εισιτηρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε ότι υπήρξαν πληροφορίες πως Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα δυσκολεύονται να βρουν εισιτήρια για την επιστροφή τους και γι' αυτό η πρεσβεία ανέλαβε να μεσολαβήσει ώστε να γίνουν οι κρατήσεις.

“Είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους και τους Ιάπωνες εταίρους μας ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όποια κατάσταση προκύψει”, τόνισε ο κ. Δελαβέκουρας, επισημαίνοντας ότι η πρεσβεία ακολουθεί τις κατευθύνσεις των ιαπωνικών αρχών και στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους Έλληνες πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου