Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η νέα μανία στο Facebook είναι... Ελληνική







Για πολλούς από σας facebook δε σημαίνει μόνο «αιτήματα φιλίας», “like” button, ποσταρίσματα αγαπημένων τραγουδιών, φλερτ και σχόλια πάνω στις φωτογραφίες του χθεσινού πάρτι. Πολλοί είστε απασχολημένοι με το την καλλιέργεια του Farmville και το real estate του Cityville. Τα παιχνίδια των social media, τα ‘social games, συνέβαλλαν πολύ στη δημιουργία του μύθου της σύλληψης του Μαρκ Ζάκεμπεργκ που έγινε......


ταινία φτάνοντας μέχρι τα Όσκαρ. Όμως πόσο ‘social’ είναι στην πραγματικότητα αυτές οι fb εφαρμογές; Αφού τελικά δε μας ενδιαφέρει πραγματικά ποιο είναι το πρόσωπο πίσω από την γειτονική μας φάρμα, αρκεί θερίζοντάς την να αποκτήσουμε επιπλέον πόντους στο παιχνίδι! Δηλαδή το κοινωνικό στοιχείο είναι μάλλον απόν και χρησιμοποιείται καταχρηστικά…

Αν λοιπόν σε απασχολούσε η χαμένη διαδραστικότητα την ώρα που χαζολογάς μπροστά στην οθόνη, τώρα εμφανίζεται ένα ολόφρεσκο παιχνίδι, το iPigWorld. Ένα διαφορετικό και καινoτόμο παιχνίδι που στηρίζεται απόλυτα στην κοινωνικότητα…Αφετηρία του η δημιουργία ενός avatar, ενός συμπαθέστατου τετράποδου γουρουνιού. Το πώς θα φαίνεται είναι δικό σου πρόβλημα. Μπορεί να είναι ντυμένο Βatman, Jack Sparrow, Elvis ή γιατί όχι και Lady Gaga (ως εκδίκηση στο meat bikini που λάνσαρε πρόσφατα).

Εστία του iPigWorld είναι δικό σου PigoHome – όχι ένα απλό σπίτι, αλλά το σύνολο 10 διαφορετικών τοποθεσιών (νησί, φάρμα, πλοίο, βουνό, κάστρο, στάδιο, δεντρόσπιτο, διαστημόπλοιο (!) κ.ά.), τις οποίες μπορείς να εμπλουτίσεις με μια τεράστια συλλογή από τα αστεία κι έξυπνα έπιπλα και accessories. Στον χάρτη του iPigWorld φιγουράρουν 6 διαφορετικά θεματικά χωριά (Music, Cinema, Games, Shopping, Betting, HeadQuarters). Και κάπου εκεί αρχίζει το παιχνίδι…

Ας πούμε ότι μπαίνεις στο Music Village. Γύρω σου τα υπόλοιπα τετράποδα θα θυμίζουν φιγούρες από τη μουσική βιομηχανία, ενώ θα συζητάνε μεταξύ τους. Κάποια στιγμή μπορεί να έρθει ένα γουρούνι Michael Jackson να σου πιάσει την κουβέντα

“Έλα στο PigoHome μου να δεις τι μουσική ακούω!” μου λέει. “ΟΚ” θα απαντήσεις πατώντας visit.

Και τότε μπαίνεις σε ένα εντυπωσιακό δεντρόσπιτο. Κλικ στο κουμπί “Playlist” για live μουσικά video clip, όσα σου αρέσουν ακόμα κι εκείνα τα «δύσκολα» που μπορεί να έψαχνες καιρό θα μπουν με ένα πάτημα στην δική σου iPigWorld playlist. Μετά θα δεις κινηματογραφικά trailer, ενώ ότι επιλέγεις θα εμφανίζεται ταυτόχρονα και στο wall σου. Φαντάσου λοιπόν αυτήν την εμπειρία του ενός δεντρόσπιτου πολλαπλασιασμένη επί όσα ανοίξεις τελικά και μην ξεχνάς ότι στην ουσία μοιράζεσαι αληθινά ενδιαφέροντα (μουσική, σινεμά κ.α.) με χρήστες από όλο τον κόσμο επικοινωνώντας παράλληλα live μαζί τους.

Ο Michael Jackson γουρούνι μάλλον θα επιστρέψει όμως. Με μια καινούρια πρόταση. Ας πούμε, “Δεν πάμε να παίξουμε ΜudvsMud;”. Οπότε και θα μπείτε σε κάτι κάστρα στο Games Village με πάνω από 100 γουρουνοχρήστες χωρισμένους σε 2 ομάδες – κόκκινους και κίτρινους - με απόλυτο στόχο να καταστρέψει ο ένας το κάστρο του άλλου! Πώς; Με τον πιο “καθαρό” λασποπόλεμο που έχεις παίξει ποτέ! Αν τα πας καλά μπορεί να κερδίσεις π.χ. 500 coinks (το εικονικό νόμισμα του iPigWorld για να αγοράζεις ρούχα και accessories), οπότε βάλε τα δυνατά σου.

Η βόλτα στη συνέχεια μπορεί να σε οδηγήσει στο Dance Club για διαγωνισμό PigoRock Concert. Έχεις δει ποτέ συνδυασμό Χ-Factor και Guitar Hero σε παιχνίδι στο Facebook; Και όλα αυτά ενώ είσαι ντυμένος γουρούνι; Το PigoRock Concert είναι must-do, ένα από τα πιο ξεκαρδιστικά και κολλητικά games μέσα στον iPigWorld. Όλο το fun φυσικά στηρίζεται στο ότι παίζεις μαζί με φίλους.

Άσε που όλη αυτήν την ώρα μπορείς να κλικάρεις πάνω στην κάρτα του νέου γουρουνόφιλου (ναι του «Michael Jackson») και να εμφανίζονται οι φωτογραφίες του Facebook album του! Μην ανησυχείς γι’ αυτό, οι δικές σου μπορεί να είναι incognito ενεργοποιώντας τα κατάλληλα privacy settings. Πάντως, με αυτόν τον τρόπο κάνεις καινούριους fb friends και που ξέρεις, μπορεί να προκύψει και κάποιος αληθινός φίλος για να πάτε σε καμιά συναυλία μαζί. Στον αληθινό κόσμο όμως αυτή την φορά!

Τελικά, το κοινωνικό στοιχείο κάνει την διαφορά. Και στον iPigWorld δεν υποτίθεται ότι υπάρχει. Είναι ενεργά παρόν σε κάθε σου δραστηριότητα.

Το καλύτερο για το τέλος. Οι δημιουργοί του είναι Έλληνες.

Είναι δωρεάν και μόνο ένα κλικ μακριά σου:

http://apps.facebook.com/ipigworld

πηγη http://www.athensvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου