Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ο Άκης «νικητής» στην αντιπαράθεση με το Spiegel

Δικαίωση του πρώην υπουργού


Δεκτά έκανε γερμανικό δικαστήριο το ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε βάρος του περιοδικού Der Spiegel, υποχρεώνοντάς το να δημοσιεύσει την θέση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας για το θέμα των υποβρυχίων.



Σε αντίθετη περίπτωση, το περιοδικό απειλείται με πρόστιμο........
 250.000 ευρώ ή διετή φυλάκιση των υπευθύνων του.



Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε προσφύγει στη γερμανική δικαιοσύνη ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με όσα «συκοφαντικά και ανυπόστατα» σχετικά με τον ίδιο περιλαμβάνονταν σε δημοσίευμα του περιοδικού στις 7 Φεβρουαρίου.



Το γερμανικό δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος μέσω των δικηγόρων του απαγορεύοντας στο περιοδικό την περαιτέρω δημοσίευση και μελλοντική επανάληψη των επίμαχων συκοφαντικών αναφορών, που είχαν καταγγελθεί στην αντίστοιχη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και υποχρεώνοντας το να δημοσιεύσει στο επόμενο τεύχος του την αντιδήλωση του Α. Τσοχατζόπουλου, που αναφέρει ότι «σε σχέση με τις πωλήσεις των Γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα ουδέποτε σύστησα κάποιον σε οποιονδήποτε».



Στην περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη δικαστική απόφαση το περιοδικό αντιμετωπίζει χρηματική ποινή έως 250.000 ευρώ ή και διετή φυλάκιση για τους υπευθύνους.



www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου